Nieuws

De openbare ruimte is óók een sportaccommodatie

Op 8 maart vindt in Houten de Dag van de Sportaccommodaties plaats. Ook de openbare ruimte is steeds meer een plek om te sporten en bewegen. En is ook nog eens gratis toegankelijk. Hoe overheden hiermee hun voordeel kunnen doen, is het onderwerp van twee lezingen die tijdens de beursdag worden verzorgd.

De vitale bewegende stad - van visie naar uitwerking

  • Podium: Iepenzaal
  • Tijd: 10:00 – 10:45
  • Spreker: Tommy van den Dungen (Kragten)

 

Dat sport en bewegen belangrijk is voor de gezondheid en welzijn, is inmiddels wel duidelijk. Maar hoe zorgen we ervoor dat ons dorp, stad en omgeving voldoet aan de sport en beweegbehoefte van de diverse doelgroepen, voor nu en in de toekomst? Dit moet geborgd worden in het gemeentelijk beleid én tijdens de inrichting van binnen- en buitenvoorzieningen. Daarnaast speelt de openbare ruimte een steeds belangrijkere rol in het faciliteren van bewegen.

 

In deze lezing wordt u meegenomen op welke manier u invulling kunt geven aan het beweegbeleid (volgens het Athletic Skills Model) en met praktisch voorbeelden krijgt u te zien hoe u de openbare ruimte en accommodaties geschikt kunt maken voor alle doelgroepen.

Meer weten 

 

Gelderland Sport! ook in de openbare ruimte

  • Podium: Podium 1
  • Tijd: 13:00 – 13:45
  • Sprekers: Jacques Nuijens (Provincie Gelderland) & Hanneke Verbree (Gelderse Sport Federatie) 

 

De openbare ruimte wordt ook wel 'de grootste sportaccommodatie' genoemd. Er zijn steeds meer mensen die er gebruik van maken door er te sporten. In de afgelopen jaren heeft de provincie Gelderland een sterk programma rondom sport en bewegen opgebouwd. De vele nationale en internationale sportevenementen spreken tot de verbeelding. Maar ook 2018 als het 'Gelders Jaar van het aangepast sporten' mag er zijn.

 

Het Gelderse programma focust onder andere op het promoten en ondersteunen van 'Vitale sportparken' (Sport&Ruimte) en de 'Sportvriendelijke inrichting van de openbare ruimte' (Kenniscentrum Sport). Gelderland kiest hiermee voor visies die sport verbinden met én maatschappelijke doelen, én ruimtelijke ambities. De tijd van de eenzame wipkip op de hoek van een straat is voorbij. Gelderland gaat voor de drieslag hardware-orgware-software / voorziening-organisatie-activiteiten. 

 

Meer weten

Deel dit artikel