Nieuws

Speeltoestel speciaal voor gehandicapte kinderen

In Bovenkerk, gemeente Amstelveen, is onlangs een vogelnestschommel geplaatst. Dit speeltoestel is bijzonder geschikt voor gehandicapte kinderen.

Het speeltoestel is een geschenk van de Rotary Club, die samenwerkt met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Het doel van het speeltoestel is dat gehandicapte kinderen samen met andere kinderen kunnen spelen. De Rotary Club organiseert ieder jaar acties om geld in te zamelen voor het goede doel. In 2017 is er bijvoorbeeld in Amsterdam een Dance-evenement georganiseerd met als doel geld op te halen voor speeltoestellen voor kinderen met een lichamelijke beperking. 


Er is volgens de Rotary Club veel behoefte aan meer aangepaste speeltoestellen in speeltuinen. Op deze manier kunnen mindervalide kinderen spelen op veilige speeltoestellen en worden ze niet afgezonderd van andere kinderen van hun leeftijd. De club uit Amstelveen heeft ervoor gekozen om in het Bovenkerkse Urbanuspark een speeltoestel voor deze doelgroep te realiseren, schrijft Amstelveen Blog. De organisatie 'Voor onze kinderen alles' (VOKA) heeft het speeltoestel uitgekozen. 

Deel dit artikel