Nieuws

Van saaie naar uitdagende speelplekken in Sliedrecht

In vijf jaar tijd moeten de speelplekken in Sliedrecht omgeturnd worden naar uitdagende speel-, sport en ontmoetingsplekken. In elke buurt worden meerdere speelplekken met speeltoestellen passend bij deze tijd gerealiseerd.

Naast spelen en sporten wordt ook gefocuds op ontmoeting tussen jong en oud in de buurt. Voor het project wil de gemeente ruim een miljoen euro investeren, eind deze maand beslist de gemeenteraad over de plannen.


Wethouder Hanny Visser: "In het College Uitvoeringsprogramma hebben we beloofd dat ieder kind in Sliedrecht op een veilige en aangename manier in de eigen buurt moet kunnen spelen. Daarom hebben we alle speelplekken in kaart gebracht en een plan gemaakt om deze te verbeteren. Dit willen we echt samen met kinderen en jongeren in de buurten gaan doen, zodat het aansluit bij hun belevingswereld. Naast spelen en sporten staat daarin voor mij ook de ontmoeting tussen jong en oud centraal." Om snel van start te kunnen gaan met de plannen wil de gemeente dit jaar nog drie ton investeren in enkele wijken, de komende jaren komt de rest van de gemeente aan de beurt.


Van de 105 speelplekken die Sliedrecht momenteel telt, blijven er 66 over. De gemeente kiest nadrukkelijk voor kwaliteit boven kwantiteit. De plekken waar speeltoestellen verdwijnen worden omgevormd naar plekken waar ruimte wordt gemaakt voor vrije spelvormen die aangejaagd worden met speelprikkels.

Deel dit artikel