Nieuws

Natuuractiviteitenboek: Alle kinderen naar buiten!

In september 2016 verschijnt het grote natuuractiviteitenboek: ‘Alle kinderen naar buiten!’. Boordevol buitenactiviteiten, lestips voor in de natuur, klas of op het schoolplein, natuurweetjes, achtergrondinformatie, herkenningskaarten en spannende opdrachten.

Waterdiertjes vangen, in bomen klimmen, je eigen parfum maken of een hut van takken bouwen. In dit boek geven de auteurs per seizoen inspirerende ideeën en tips om kinderen zowel binnen, maar vooral buiten de natuur te laten zien, horen, proeven, voelen & ruiken.

 

De natuur is één grote speeltuin, het ideale ontdekkingsparadijs. Dit boek nodigt uit om daar gebruik van te maken, een inspiratieboek, met veel beeld en boordevol tips en ideeën. Leuk voor kinderen, ouders en natuurgidsen. Ook geschikt voor in de klas.

 

  • Natuuractiviteiten voor kinderen tot en met 14 jaar voor elk seizoen
  • Spelen, bewegen, creatief, zien, horen, proeven, voelen & ruiken
  • Inclusief leuke weetjes over de natuur

 

Kijk voor meer informatie op: www.allekinderennaarbuiten.nl

 

Marieke Dijksman werkt bij Vogelbescherming Nederland, onder meer als hoofdredacteur van het kindertijdschrift ‘Vogels Junior’. Voor verschillende tijdschriften schrijft ze als journalist verhalen over kinderen en natuur.


Jasper de Ruiter is bekend als natuurillustrator van onder meer verschillende herkenningskaarten. Als eigenaar van ‘De Speurzoekers’ stimuleert hij kinderen de natuur zelf te ontdekken, door spannende opdrachten, leerzame producten en kinderfeestjes.

Deel dit artikel