Nieuws

Bergse leerlingen samen naar gezonde leefstijl

Op drie basisscholen in Bergen op Zoom gaan leerlingen de strijd aan tegen overgewicht en focussen ze zich op een gezonde leefstijl. Dit gebeurt met behulp van het programma B-Fit, ontwikkeld door de Gelderse Sportfederatie.

De leerlingen van de scholen liepen als warming up twee rondjes om de school, of kregen een lesje ochtendgymnastiek, waarbij de nodige spieren werden losgemaakt, schrijft BN De Stem. De insteek van het B-Fit programma is het verbeteren van gymlessen op school, en daarbij ook de gelegenheid creëren om na schooltijd sportmogelijkheden te faciliteren voor de kinderen. Daarbij wordt aan de kinderen en ouders een educatief programma aangeboden waarbij de focus met name ligt op voeding.

Een van de juffen van de basisscholen is zeer enthousiast over het programma. “Het is belangrijk dat kinderen al vroeg weten wat een gezonde leefstijl inhoudt. Van gezond eten en regelmatig bewegen krijg je namelijk meer energie. Daardoor leer je makkelijker en ga je het vanzelf ook leuker vinden”, aldus de juf
.

Deel dit artikel