Nieuws

De droom van Jantje Beton: 200 speelse buurten in 2020

Op 200 locaties in het land bedacht Jantje Beton samen met kinderen, gemeente en buurt een avontuurlijke speelplek met klim- en klauterobstakels. Inmiddels zijn deze plekken uitgegroeid tot de drukst bezochte plekken in de buurt.

Samen met kinderen werkt Jantje Beton aan meer Speelse Buurten. Met als doel: kinderen één uur per dag intensief laten buitenspelen. De zogeheten Speelse Buurten, die financieel ondersteund wordt door het ministerie van VWS, bieden ruimte voor sport en spel, zijn educatief en zorgen voor een sterk lokaal netwerk.

 

“De kwaliteit van een sterk netwerk wordt bepaald door de aanwezigheid van voldoende veilige, uitnodigende en toegankelijke speelvoorzieningen, het regelmatig plaatsvinden van spelactiviteiten, en de aanwezigheid van mensen die zich lokaal inzetten voor het ontwikkelen van een speelse buurt. Zo groeien kinderen op in een fijne omgeving”, schrijft Jantje Beton.

Ambitie voor 2020

Dergelijke buurten zijn reeds gerealiseerd in Arnhem, Tilburg, Utrecht, Zaandam, Zwolle, Den Helder, Breda, Nijkerk, Den Haag, Apeldoorn en Leeuwarden. Jantje Beton hoopt in 2020 zo’n tweehonderd buurten (en dat gaat om 30.000 tot 50.000 kinderen) speelbaarder te maken.

Deel dit artikel