Nieuws

Natuurspeelterrein Heumensoord Nijmegen feestelijk geopend

Het natuurspeelterrein bij vluchtelingenopvang Heumensoord te Nijmegen is feestelijk geopend. Kinderen hebben hier een plek om weer kind te zijn, zonder stil te hoeven staan bij de realiteit van alledag.

 

In de afgelopen vijf weken is hard gewerkt om deze natuurlijke speeltuin te ontwerpen én te realiseren. In goed samenspel tussen speelnatuurspecialisten die zich vrijwillig inzetten (verbonden aan Stichting Springzaad en Vereniging Wilde Weelde) en bedrijven (BTL en André Weijers) is deze prachtige speelplek tot stand gekomen.

 

Initiatief van Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is beheerder van het gebied. Enkele medewerkers van Natuurmonumenten namen het initiatief voor deze natuurspeeltuin. Zij organiseerden een geldinzamelingsactie onder medewerkers en vrijwilligers van de organisatie.  Met de onthulling van een informatiebord, waarop diverse speelelementen zijn gevisualiseerd, werd de speeltuin geopend. Om ervoor te zorgen dat alle aanwezigen de opening konden verstaan zorgde Yasser en Ibrahim voor de Arabische vertaling. Locatiemanager Lian van Driel van COA overhandigde daarnaast een bedankbord aan de initiatiefnemers, Bjørn van den Boom en Dieuwertje Penders, namens alle kinderen van de vluchtelingenopvang.

 

Goede inwijding

Na het officiële gedeelte konden alle kinderen de speeltuin echt inwijden. Er werd muziek gemaakt, marshmallows en broodjes werden geroosterd en gegeten en kinderen trotseerden het touwenparcours. Er werd tot laat in de middag gespeeld, onder andere ook door een plaatselijke groep van de scouting. Zij hebben aangegeven voor hun wekelijkse activiteiten vanaf nu ook gebruik te willen maken van de speelplek.

 

Ondergedompeld in een warme golf van dankbare belangstelling

Sigrun Lobst en Petra Wevers, die het project vanuit Springzaad ontwierpen en coördineerden vertellen, “Wij worden helemaal ondergedompeld in een warme golf van dankbare belangstelling, kinderen van alle leeftijden zijn gretig naar speelse persoonlijke ontmoetingen, waarbij ze hun groeiende woordenschat Nederlands kunnen inzetten. We hopen dat ons project veel navolging vindt op andere plekken in Nederland!”

Deel dit artikel