Nieuws

Moofy: tussen de lessen door sporten in de klas

Het nieuwe online platform Moofy is vorige week officieel in gebruik genomen door sporters Herre Zonderland, Ernesto Hoost en Arnaud Donker. Moofy zorgt voor beweging in en met de klas.

In korte afwisselende filmpjes geven bekende sporters bewegingslessen, die kinderen in de klas mee kunnen doen. De filmpjes worden afgespeeld op het digibord en zijn bedoeld voor alle leerlingen op de basisschool. De schooldag wordt daardoor leuker en actiever!

 

Recente onderzoeken tonen aan dat er een verband is tussen concentratievermogen, leerresultaten en fysieke activiteit. Ook voormalig basisschooldirecteur Michiel de Bruijn is hiervan overtuigd. Samen met Neda Mutabdzija, die een financiële achtergrond heeft, heeft hij Moofy opgericht.

Ontladen na de les

“Het idee voor Moofy is ontstaan vanuit mijn onderwijshart en mijn passie voor sport,” zegt De Bruijn. “Omdat basisscholen vooral op de resultaten van taal, rekenen en lezen worden beoordeeld, focussen leerkrachten daar ook op. We moeten niet vergeten een balans te creëren, met momenten van ontspanning en beweging. Via filmpjes van maximaal 3 minuten biedt Moofy kinderen de mogelijkheid even te ontladen na een les. Dat stimuleert het concentratievermogen voor de volgende les en is ook nog eens leuk om te doen!. We koppelen het bewegen aan sport. Met turner Herre Zonderland hebben we bijvoorbeeld een filmpje gemaakt waarin hij turnoefeningen gebruikt. Hij fungeert als rolmodel en uit onze tests blijkt dat, door sport op die manier te verpakken, het de kinderen enorm aanspreekt.”

Kinderen kunnen zich ontladen

Vol energie Leerlingen van groep 7-8 van basisschool By de Boarne uit Boornbergum gebruiken Moofy sinds een aantal weken. “De kinderen vinden het fantastisch”, vertelt leerkracht Arnaud Donker. “Vooral op de momenten dat de leerlingen onrustig zijn, zorgt Moofy voor een goede afwisseling. Ik merk dat de kinderen zich ontladen en vervolgens vol energie met hun opdrachten aan de slag gaan. Een Moofy-les duurt nooit langer dan 3 minuten en is met één druk op de knop gestart. Het werkt geweldig.” 

 

Samenwerkingspartners Ook organisaties geloven in het concept van Moofy. Zo is Cedin, organisatie voor onderwijsadvies en jeugdzorg, als founding partner aan het concept verbonden. Daarnaast werkt Moofy samen met de Johan Cruyff Foundation en Nijha, leverancier van sporttoestellen.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven

Gerelateerd

Gerelateerde leden