Nieuws

Tijdelijk freerunpark bij Hogeschool van Amsterdam

Sinds kort staat er een tijdelijke freerunopstelling in Amsterdam. Dit openbaar toegankelijke parcours is geplaatst in het kader van de Urban Sports Week Amsterdam (USWA), die van 28 april tot en met 2 mei 2016 plaatsvindt.

Het freerunpark is gerealiseerd aan de Wibautstraat, bij de Hogeschool van Amsterdam. De gemeente wil beweging bij haar inwoners stimuleren door met de sportplek het freerunnen te introduceren. De opstelling is geschikt voor schoolgaande jeugd en sporters tot 30 jaar.
 

Urban Sports Week Amsterdam

De freerunopstelling maakt onderdeel uit van USWA. In deze week vindt op meerdere locaties in de hoofdstad een aantal street events plaats, van BMX en inline skating tot skateboarding en freerunnen. Dit evenement loopt van 28 april tot en met 2 mei, maar de freerunopstelling bij de HvA blijft tot eind mei staan, met mogelijkheid tot verlenging naar eind juni.


U kunt het freerunpark ook op 21 april tussen 13:00 en 14:00 uur bezoeken voor een demonstratiemoment. Daarvoor
neemt u contact op met Yalp, die het park heeft geplaatst.
 

Special Urban Sports

Meer weten over urban sports? In de nieuwste editie van BuitenSpelen leest u een special over urban sports van ruim 20 pagina’s, met onder meer de nieuwe verbindende skatepool in Rotterdam, het onbedoelde skateparadijs in Arnhem en diverse voorbeelden van urban sports in binnen- en buitenland.


U downloadt dit nummer in onze bibliotheek. Liever een fysiek exemplaar? Bestel hem na bij onze klantenservice.

Deel dit artikel