Nieuws

Duurzame ledverlichting nog duurzamer met groene stroom

Duurzaamheid is een steeds vaker terugkerend thema binnen Nederlandse huishoudens. Er zijn verschillende maatregelen te nemen, die bijdragen aan een duurzame levensstijl. Een van de mogelijkheden die je hierbij hebt, is het gebruik van ledverlichting in huis.

De ledverlichting biedt een veel groter aantal branduren, dan bijvoorbeeld een traditionele spaar- of gloeilamp. Daarbij ligt ook het energieverbruik van dit type verlichting lager, doordat het vaak gedimd wordt. De lagere lichtintensiteit vergt minder stroom. Maak jij al gebruik van ledverlichting in huis? In dit artikel lees je meer over het combineren van ledverlichting met groene stroom.

Tip: wanneer je een traditionele spaarlamp gebruikt, is het raadzaam om deze te combineren met een dimmer. Niet alleen creëer je op deze manier een romantische vorm van verlichting, ook verminder je op deze manier je energieverbruik.

Groene stroom opwekken met zonnepanelen

Een van de manieren om ledverlichting in huis te combineren met groene stroom, is het gebruik van zonnepanelen. Zonnepanelen zijn steeds goedkoper geworden, door het toegenomen aanbod. Koppel de zonnepanelen aan een zogenaamde thuisbatterij, om de opgewekte groene stroom tijdelijk op te kunnen slaan. Zo hoeft dit niet direct verbruikt te worden! Deze thuisbatterijen zijn momenteel nog sterk in ontwikkeling. Dit betekent dat ze relatief duur zijn en een beperkte capaciteit hebben.


Wanneer je de investering in zonnepanelen momenteel te groot vindt, kun je ook voor buitenlampen op zonne-energie kiezen. Deze buitenlampen zijn van een klein zonnepaneel voorzien, die de accu van deze verlichting overdag oplaadt. In de avond kun je de lampen vervolgens gebruiken, zonder nog stroom van het stroomnet nodig te hebben.

Goedkoopste energieleverancier met groene stroom

Naast de mogelijkheid om je eigen groene stroom op te wekken, kun je natuurlijk ook naar de goedkoopste energieleverancier met groene stroom zoeken! Aanbieders van groene energie vergelijken is steeds makkelijker geworden. Op internet vind je handige vergelijkingstools, waarmee je in een mum van tijd ziet welke energieleverancier het gunstigste aanbod biedt. Door voor de goedkoopste aanbieder te kiezen houd je geld over, om bijvoorbeeld op termijn te kunnen investeren in zonnepanelen of in nieuwe verlichting voor in huis!

 



Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel