Agenda

Vakbeurs Openbare Ruimte 2019

Het grote jaarlijkse evenement voor openbare ruimte professionals, Vakbeurs Openbare Ruimte, groeit na 15 jaar nog steeds aan populariteit. Het evenement vindt dit jaar opnieuw plaats in de Jaarbeurs, en wel op 2 en 3 oktober.

Vorig jaar sloeg het evenement een nieuw pad in met extra beleving op de beursvloer. Je kon genieten van prachtig aangeklede pleinen en met collega’s bijpraten op een van de gezellige terrassen. Er waren uitnodigende plekken voor lezingen en je kon meedoen aan begeleide wandelroutes waaronder een tour langs exposanten met bio-based producten. Verantwoordelijk voor deze nieuwe koers is Amaya Alvarez, sinds vorig jaar werkzaam bij beursorganisator ExpoProof als projectmanager van onder meer Vakbeurs Openbare Ruimte.


Door haar theaterachtergrond en haar ervaring met het organiseren van festivals wist zij ook de juiste snaar te raken bij het vakgerichte publiek van beursbezoekers en exposanten. “Voor komende editie zijn we al hard bezig met de nieuwe plannen. De lijn van beleving en inspiratie trekken we verder door. Als je werkzaam bent binnen welk gebied van openbare ruimte dan ook, ga je op alle vlakken aan je trekken komen. Of het nu opdoen van kennis is, het zien van innovaties of het versterken van je netwerk, je gaat erbij willen zijn geweest”, aldus Alvarez.

Dynamisch

Beursorganisator ExpoProof kiest er bewust voor om niet één vast thema aan de beurs te verbinden, omdat het vakgebied openbare ruimte al een thema op zich is. Het bewezen succes met de indeling in sectoren Sport, Spel & Recreatie, Licht, Groen, Straatmeubilair, Bestrating, Ondergronds, Landschapsarchitectuur & Ontwerp en Advies & Beheer is er ook dit jaar weer. Wel is er sprake van duidelijke trends binnen het vakgebied. In oktober spelen deze een herkenbare rol op de beursvloer. Enkele van die trends zijn biodiversiteit, asset management, circulariteit en slimme steden.


Registreren

Inmiddels is de registratie voor de beurs geopend. Ga hiervoor naar www.openbareruimte.nlDit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel