Nieuws

Wie wint de Rotterdamse Kinderrechtenaward?

Op 20 november wordt op van de Internationale Dag van de Rechten van het kind de Rotterdamse Kinderrechtenaward uitgereikt.

De award wordt uitgereikt aan een Rotterdammer en een Rotterdamse organisatie die iets goeds doen voor Rotterdamse kinderen. Er zijn in beide categorieën drie kandidaten genomineerd.


De winnaars van de award ontvangen een speldje, een certificaat en een geldbedrag. Met dit geldbedrag kunnen zij mooie projecten voor kinderen realiseren. Hierbij kan worden gedacht aan een project om online pesten tegen te gaan of buurtbewoners die kinderen een veilige plek bieden. 


De Rotterdamse Kinderrechtenaward wordt georganiseerd in het kader van de Week tegen Kindermishandeling. Jaarlijks worden in Nederland 119.000 kinderen mishandeld. Dat betekent dat in iedere schoolklas gemiddeld één kind te maken heeft met mishandeling. Gezien alle aanwezige risicofactoren in Rotterdam, zijn het er daar zelfs twee per klas. Het betreft niet alleen lichamelijke, maar ook geestelijke mishandeling. 


Het thema van deze editie van de Week tegen Kindermishandeling is: 'Hoe gaat het met jou?' Het doel van dit thema is kinderen bewust te maken dat ze geholpen kunnen worden als ze aan iemand hun verhaal vertellen.

Nominaties

Voorafgaand aan de uitreiking zijn door de jury per categorie drie kandidaten genomineerd. Op 20 november wordt door deze kandidaten gepitcht. In deze pitch laten de kandidaten horen waarom zij winnaar moeten worden van de prijs. 


Meer informatie over de prijs is de vinden op de website


Deel dit artikel