Nieuws

Aanleg natuur speeltuin Lakenpark in volle gang

Onlangs kwam wethouder Ashley North van de gemeente Leiden samen met de voorzitter van speeltuinvereniging De Doorbraak om de vorderingen in de aanleg van de natuurspeeltuin in het Lakenpark te zien. Zij hebben hier de waterpomp en waterloop richting de nieuwe speelvijver voor het eerst gebruikt. De versteende Leidse binnenstad is met de aanleg van deze speeltuin straks een groene oase voor jong en oud rijker. BOERplay voert de werkzaamheden voor deze natuurlijke speelplek uit.

Inrichting inclusieve natuurspeeltuin

Op de plek van de huidige speeltuin legt inrichter van speel- en beweegruimte en producent van speel-en beweegtoestellen BOERplay een nieuwe, natuurlijke speeltuin met veel duurzame inheemse planten, een speelvijver en spannende natuurlijke speelelementen aan. Ook is in het ontwerp en bij de keuze aan materialen, rekening gehouden met de toegankelijkheid van de speeltuin, zodat kinderen met en zonder beperking heerlijk samen kunnen spelen.


De speeltuinvereniging De Doorbraak heeft zich ingespannen voor de financiering voor de speeltuin. De vrijwilligers van de speeltuinvereniging hebben subsidies aangevraagd en door middel van crowdfunding geld ingezameld om bijzondere speelelementen toe te voegen aan de toekomstige natuurspeeltuin. En met succes. Op dit moment loopt de crowdfundingsactie nog door. De wens is om ook nog een boomhut te maken. De speeltuin is in april klaar en wordt, afhankelijk van de dan geldende maatregelen rond het coronavirus, in juni geopend.


Meer informatie is te vinden op www.leiden.nl/lakenpark

Deel dit artikel