Nieuws

Urban Sports Week groot succes en smaakt naar meer

Afgelopen zomer stond Nijha op de Urban Sports Week in Amsterdam. Amsterdam wil mede met dit evenement de Urban Sports hoofdstad van Europa worden. Nijha is ontwerper en bouwer van urban sports locaties. In allerlei vormen en maten. Tijdens dit evenement heeft Nijha zich vooral geprofileerd met 3x3 Streetball (Olympische sport) en de Ninja Warrior SportContrainer. Beide concepten werden met groot enthousiasme ontvangen door het aanwezige publiek.

Van donderdag 6 t/m zondag 9 juli vond voor de 2de keer de Urban Sports Week plaats op het Museumplein in Amsterdam. Met o.a. urban sporten als Obstacle Run, 3x3 Streetball (straatbasketbal), freerunning, BMX-en, Urban Hockey en nog veel meer.  Bekijk de foto's voor een sfeerimpressie van dit fantastische sportevenement!


Urban sport op de kaart

Amsterdam organiseert jaarlijks dit evenement om het urban sporten op de kaart te zetten in Nederland. Maar de ambities reiken verder.  De stad wil de "Europese hoofdstad van urban sports" worden. Urban Sports moet onderdeel worden van de cultuur van steden, maar ook van dorpen en wijken in Nederland. Eigenlijk ook zoals we dat in Amerika en Australië kennen. Het moet niet meer weg te denken zijn uit de stedelijke omgeving.


Nijha en Urban Sports: toen en nu

Urban Sports is steeds belangrijker aan het worden in de openbare ruimte. Nijha is al sinds de opkomst van urban sports in Nederland, begin jaren '90, actief met urban sporten in de wijken voor jong en oud. In de jaren '90 richtte dit zich met name op het straatbasketbal wat zeer populair was in die tijd - NBA- en natuurlijk het skaten en BMX-en. 

Zo'n 10 jaar geleden kregen we de boost van freerunning en outdoor fitness. En sinds een paar jaar zijn de sporten gebaseerd op het eigen lichaamsgewicht helemaal hip. Denk aan bootcampen, calisthenics, obstacle run, Ninja Warrior - bekend van TV- en survival. Inmiddels hebben we in Nederland een prachtige samenstelling van urban sporten en nu is het zaak de wijken hierop in te richten of aan te passen.


Nijha Relatiemiddag: ideeen uitwisselen en netwerken

Tijdens de vrijdag-editie van de Urban Sports Week organiseerde Nijha een relatiemiddag op het terrein zelf. Gemeenten, sportbedrijven en samenwerkingspartners kwamen samen om de sfeer te proeven van de Urban Sports Week. Ook werd er kennis en ideeën uitgewisseld hoe urban sports binnen hun eigen gemeente kan worden uitgerold. 

Uiteraard werd er ook een rondje gemaakt langs alle aanwezige urban sporten. Fantastische demo's van o.a. 3x3 Streetball, SportContrainer en BMX-en maakten het plaatje compleet. Een geweldige middag in urban sfeer.


Pin it to Win it: week lang gratis de SportContrainer

Tijdens de Nijha Relatiemiddag konden deelnemers meedoen aan de prijsvraag Pin It To Win it. Op een landkaart gaven bezoekers aan waar ze de SportContrainer graag een week lang gratis zouden willen zien staan. And the winner is...
Rene Leppink van de gemeente Utrecht!

WIj feliciteren de gemeente Utrecht met deze fraaie prijs en wensen de inwoners veel sportplezier met de SportContrainer!


Meer weten?

Wil je meer weten over Urban Sporten in de openbare ruimte? Kijk op www.nijha.nl/urbansports .  Of kijk op social media met de tag #vandeuitdaging of #USWA2017


Meer weten over de flexibele, mobiele SportContrainer? Kijk dan voor meer info en een video op www.sportcontrainer.nl 

Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met Nijha, telefoon (0573) 28 85 55 of mail naar info@nijha.nl . Wij vertellen je graag alles over de ontwikkelingen van urban sports en de SportContrainer. 

Deel dit artikel