Nieuws

Kinderen verknocht aan beeldscherm

De smartphone is voor kinderen belangrijker dan buiten spelen. Jonge kinderen brengen gemiddeld zo'n 2,5 uur per dag achter de smartphone door, terwijl er slechts 2 uur wordt buiten gespeeld.

Dat blijkt uit onderzoek van computerbeveiligingsbedrijf Norton, schrijft RTL Nieuws. Het bedrijf onderzocht 7000 mensen in tien verschillende landen. Uit de resultaten blijkt dat Nederlandse kinderen gemiddeld tien jaar oud zijn als ze hun eerste tablet of smartphone krijgen. 

Het lastige aan dit voorval is dat de ouders van deze generatie de eersten zijn die hiermee te maken krijgen. Ze zullen daarom zelf moeten uitzoeken hoe ze dit kunnen handhaven, welke regels ze opleggen en hoe streng ze deze nastreven. Omdat de ouders van nu de eerste reeks is die hiermee te maken krijgt, kunnen ze hun ouders niet vragen hoe zij dat vroeger deden. Vroeger waren er namelijk nog geen smartphones en tablets. 

Niet alleen voor de ouders, maar ook voor de kinderen is het soms lastig. Zij hebben juist nooit een wereld gekend waarin er geen smartphones of tablets waren. De ouders geven ook lang niet altijd het goede voorbeeld. Minstens de helft van de ouders zegt zelf ook veel online te zijn. 

Deel dit artikel