Nieuws

Meer speelplekken dan gedacht in Alphen a/d Rijn

Gemeente Alphen a/d Rijn beschikt over veel meer speelplekken dan vooraf gedacht werd. Dat is gebleken na een inventarisatie van Speelruimteplan 2020-2024. Wel is een deel van de speelplekken verouderd. Er gaat 1,7 miljoen euro nodig zijn om de speelplekken te renoveren.

Dat is een foutieve indicatie is onstaan van het aantal speelplekken in Alphen komt mede door de fusie van Alphen, Boskoop en Rijnwoude. Met de inventarisatie Speelruimteplan 2020-2024 komt hier verandering in. Er is eenmalig een bedrag van 1,7 miljoen euro uitgetrokken om de speelplekken van een welverdiende update te voorzien. Daarna kost het per jaar 430.000 euro om de speelplekken te onderhouden. Met de renovatie worden de speeltoestellen ook meteen verduurzaamd. 


Van het totaal aantal speelplekken in Alphen (311) verdwijnen er 28, schrijft Alphens. Dit betreft kleine speelplekken waar niet al te veel te doen is. De gemeente gaat zich inzetten voor grotere speelplekken waar kinderen makkelijk samen kunnen spelen met buurtkinderen. Concreet betekent dit dat er altijd een speelplek bereikbaar is voor kinderen tot en met 9 jaar binnen vijf minuten loopafstand. Voor oudere kinderen is de maximale loopafstand tien minuten. 

Deel dit artikel