Nieuws

Ook in Rotterdam mag de jeugd weer sporten

Kinderen en jongeren mogen vanaf woensdag 29 april weer onder begeleiding buiten sporten. Rotterdamse buitensportverenigingen organiseren daarom sportactiviteiten op vijf Krajicek en Cruijff Courts in de stad.

Als dit allemaal goed verloopt, wordt het aantal locaties na 11 mei vergroot. Ook speeltuinen en scoutingverenigingen mogen vanaf 4 mei weer open voor de jeugd. Uiteraard moet het sporten en spelen veilig gebeuren voor zowel de kinderen als voor de begeleiders. 


Wethouder Sven de Langen van gemeente Rotterdam hierover: "“Veel sportclubs staan te springen om weer open te gaan. Maar het is een hele logistieke operatie. Alle lof voor de vele vrijwilligers die het verenigingsleven in zeer korte tijd weer hebben opgestart!”

Sportclubs en -verenigingen kunnen vanaf 29 april op hun terrein weer sportieve buitenactiviteiten organiseren voor kinderen en jongeren. Officiële wedstrijden zijn voorlopig niet toegestaan en ook kantines blijven gesloten. Ook moet er onder meer voldoende aandacht besteed worden aan regels voor het halen en brengen van de kinderen. Het betreden van het sportterrein is voor ouders niet toegestaan, omdat daarbij het risico bestaat dat veel mensen te dicht bij elkaar komen. De sportbonden en Rotterdam Sportsupport ondersteunen verenigingen bij het opstarten van de activiteiten voor kinderen en jongeren. Verenigingen communiceren zelf of ze opengaan en welk programma ze aanbieden.


Professionele begeleiders van Sportbedrijf Rotterdam verzorgen een sportprogramma. Daarnaast organiseren Feyenoord en Excelsior speciale voetbalclinics. Alle begeleiders zorgen dat de RIVM-richtlijnen worden gehandhaafd. Bij activiteiten voor kinderen t/m 12 jaar kunnen maximaal 12 kinderen tegelijk sporten, voor jongeren van 13 t/m 18 jaar geldt een maximum van 8 jongeren. Voor de overige locaties geldt dat hier niets verandert. Hier blijft de noodverordening van kracht.


Meer informatie: op rotterdamsport.nl is een overzicht te vinden van alle verenigingen in Rotterdam. Rotterdammers kunnen contact opnemen met verenigingen om te horen wat de mogelijkheden zijn om (mee) te sporten.


Deel dit artikel