Nieuws

Noordplein Rotterdam moet Familieplein worden

Het Rotterdamse Noordplein moet in het voorjaar en de zomer van 2017 getransformeerd worden tot een plein dat zowel aantrekkelijk is voor ouders als voor hun kinderen. Het initiatief voor het project Familieplein Noord komt van HUNK-design.

Voor de realisatie zullen er kunstzinnige speelobjecten, pop-up-horeca en zitplekken gecreëerd worden. Deze moeten zorgen voor sociale plekken en hebben als kwaliteit dat ze uitdagen tot spelen, kletsen en ontmoeten.


Noordplein Rotterdam

Het Noordplein is een van de grotere Rotterdamse pleinen en ligt in de wijk Het Oude Noorden, gelegen tussen twee winkelstraten. Ondanks de nabijheid van deze levendige straten is het Noordplein leeg. De bankjes die er staan worden nauwelijks gebruikt en de kinderen spelen er niet. 


Alleen als er evenementen plaatsvinden op het plein, zijn er mensen te vinden. Dit laat zien dat het plein wel potentie heeft om een verblijfplek te worden in deze stad. Daarbij is het mooi meegenomen dat de wijk steeds aantrekkelijker wordt gevonden door gezinnen.


Place-testing

Het transformatieproject van het Noordplein valt onder het place-testing-programma van HUNK-design. Doordat er nog geen stedelijke familiepleinen zijn, zijn er dus ook geen voorbeelden. Om te kijken wat het beste is voor het Familieplein gaat HUNK-design verschillende ingrepen testen, waarop vervolgens een definitief ontwerp wordt gebaseerd. 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven