Nieuws

Schommelen door een waterval zonder nat te worden

Soms zijn er van die vindingrijke projecten die beklijven, die de moeite waard zijn om te delen. De Waterfall Swing is er zo één. Deze interactieve schommel creëert een muur van water, maar dankzij de intelligente software wordt de schommelaar nooit nat.

In de loop der jaren zijn er talloze schommels bedacht als alternatief op de gangbare schommel. De creatieve geesten van Dash 7 Design en Mike O’Toole, Andrew Ratcliff, Ian Charnas en Andrew Witte voegden als extra spelelement water toe. Boven de schommels is een stalen plateau geplaatst, met daarin een soort sprinklers die, aangestuurd door een computersysteem, een waterval creëren.

Gaten in de watermuur

Het bijzondere van dit alles is dat de gebruiker niet nat wordt. Wanneer de schommelaar met een constante snelheid heen en weer beweegt, zorgt het ingenieuze computersysteem ervoor dat er gaten in de watermuur ontstaan. Dat is niet alles, ook is de Waterfall Swing in staat om te schrijven. De geavanceerde technologie kan de waterstralen zo aansturen dat letters en cijfers weergegeven kunnen worden in de waterval.

 

De installatie van de Waterfall Swing wordt steeds bekender. De schommel stond onder andere in de VS, Australië en Oostenrijk.

 

Deel dit artikel