Nieuws

Ook kinderen in arme buurten mogen spelen

Om spelen ook mogelijk te maken voor kinderen die opgroeien in arme buurten, organiseert Jantje Beton ook dit jaar weer de Speelkaravaan, in samenwerking met de VriendenLoterij.

De Speelkaravaan trekt door Nederland en bezoekt de 50 armste buurten met leuke activiteiten als circus, theater en sport. In totaal biedt de Speelkaravaan aan zo'n 5000 kinderen bijzondere speelactiviteiten, waardoor ze net als andere kinderen mee kunnen doen en erbij horen. 


Samen met andere kinderen maken ze plezier, werken ze aan hun zelfvertrouwen en kunnen ze trots op zichzelf zijn, schrijft Jantje Beton. De activiteiten die de Speelkaravan organiseert, vinden plaats in speeltuinen. Deze speeltuinen hebben een sterke buurtfunctie en een groot netwerk van vrijwilligers en vormen voor veel kinderen een prettige speelplek. 


De Speelkaravaan:

Waar: in de 50 armste buurten van Nederland
Doel: 5000 kinderen in de 50 armste buurten van Nederland nemen deel aan deze speelactiviteiten. Door het deelnemen aan deze speelactiviteiten, vergroten de kinderen hun gevoel van eigenwaarde. Speeltuinen die bij dit project betrokken zijn, bieden ook na 2021 speelactiviteiten aan. 
Financiering: De financiering is in handen van Jantje Beton en de VriendenLoterij. 

 

Deel dit artikel