Nieuws

Eindhovense jeugd ontwerpt eigen speeltuin

Op het Eckartcollege in Eindhoven zijn scholieren op een speelse manier aan het werk gezet. Onder het motto 'De jeugd heeft de toekomst' kregen leerlingen de opdracht een unieke speeltuin te ontwerpen.

Het Eindhovense Eckartcollege heeft dit project opgezet in samenwerking met Speelplan en de gemeente Eindhoven. Voorwaarden voor het ontwerp van de speeltuin is dat er (waar mogelijk) gebruik wordt gemaakt van technologische ontwikkelingen. Daarbij is het belangrijk dat de speeltuin niet alleen voor de jongere kinderen, maar ook de wat oudere jeugd (12+) toegankelijk en interessant is. 


De samenwerkingspartners hebben binnen dit project een programma van eisen (PVE) opgesteld. Hierin zijn tevens veiligheidsregels meegenomen. Ontwerpers konden dit in hun concept verwerken. Partners Walid Rahman (operationeel directeur Speelplan), Johan van den Boomen en Bjorn Hamers (gemeente Eindhoven) hebben samen een mini-college gegeven over spelen en veiligheid. Daarnaast gaven zij de leerlingen verschillende interessante tips over het ontwerpen van een unieke speeltuin. 


De gemeente Eindhoven, het Eckartcollege en Speelplan gaan bekijken of één van de ontwerpen in de gemeente gerealiseerd kan worden. 

Deel dit artikel