Nieuws

Bouw nieuwe speelplaats Diemen in volle gang

Er komt een grote speelplaats in de wijk Meelbeskamp in Diemen. Griekspoor is hoofdaannemer van deze speelplaats, waar straks kinderen van alle leeftijden naar hartenlust kunnen spelen.

In het opgestelde plan van gemeente en bewoners is een duidelijk beeld geschetst van hoe de speeltuin er uiteindelijk uit moet komen te zien. Dit plan is via een aanbesteding verder uitgewerkt. Er komt een groot speelveld waar diverse sporten zoals basketbal, voetbal en volleybal gespeeld kunnen worden. Daarnaast komen er trampolines en een peuterbootkamp, zodat kinderen van elke leeftijd op de speelplaats kunnen spelen.

Klimwand

Heel speciaal aam de speeltuin is een klimwand die speciaal is ontworpen en gerealiseerd in samenwerking met de gemeente. Het lijkt een schot in de roos: kinderen uit de buurt hadden vooral de wens om zoveel mogelijk te kunnen klimmen. Tussentijds is overleg geweest met het keurmerkinstituut om de speelplaats aan de NEN-norm te laten voldoen.

Picknickbanken

Ook de ouders kunnen straks een potje relaxen bij de speelplaats. Er komen nieuwe picknicktafels waar ouders kunnen zitten en een broodje kunnen eten met de kinderen. Ook worden er twee speciaal vormgegeven tribunebanken in organische vormen geplaatst. Zo kunnen de ouders en kinderen naar zowel het speelveld van de grotere kinderen als naar de peuterbootcamp en trampolines kijken. 

Deel dit artikel