Buiten spelen op Spray Park in Capelle a/d IJssel

dinsdag 2 april 2019
timer 3 min
De gemeente Capelle aan den IJssel is bezig met een prestigeproject om de gemeente op te knappen. Als onderdeel daarvan gaat Watergames & More een openbaar Spray Park realiseren in het Schollebos in Capelle aan den IJssel. Het Spray Park zal dit stuk openbare ruimte aantrekkelijker maken voor bewoners en bezoekers.

Kinderen voelen zich van nature aangetrokken door water en worden gevoed door nieuwsgierigheid. Een Spray Park in de openbare ruimte is dan ook een verrijking van een kindvriendelijke stad of gemeente. Kinderen kunnen er spelen met water en genieten van zomerse dagen zonder op vakantie te gaan. Het Spray Park zet aan tot langdurig bewegen en creëert zo een gezonde speelomgeving. Daarnaast biedt het een sociale ontmoetingsplek voor de ouders.

De voordelen van een openbaar Spray Park

Veiligheid & Toezicht

In de openbare waterspeelplaats kunnen kinderen onbezorgd spelen. De ondergrond biedt voldoende slipweerstand, waardoor onnodig uitglijden wordt voorkomen. De watertoestellen hebben geen scherpe randen en kunnen bovendien tegen een stootje. Doordat het aanwezige water direct wordt afgevoerd in de aanwezige putten ontstaat er geen verdrinkingsgevaar en hoeft er geen toezicht gefaciliteerd te worden door de gemeente.


Onderhoud, kosten & milieu

De poedercoating van de watertoestellen is ontworpen om de elementen te weerstaan en is bestand tegen extreme klimaattemperaturen, vocht en UV-straling. Een Spray Park is bijzonder onderhoudsvriendelijk, heeft een laag water- en stroomverbruik en er is geen complexe waterbehandelingsinstallatie nodig. De start-, exploitatie- en onderhoudskosten zijn hierdoor verrassend laag.


Er zijn weinig chemicaliën nodig om het water op de juiste kwaliteit te houden en de toestellen in het Spray Park worden alleen geactiveerd als er kinderen aan het spelen zijn. Bovendien is het duurzaam, omdat nagenoeg al het water wordt opgevangen en hergebruikt.


Rolstoelvriendelijke waterspeeltuin

In het openbare Spray Park in Capelle aan den IJssel zijn alle kinderen welkom: de waterspeelplaats wordt namelijk ook volledig rolstoelvriendelijk ingericht. De vloer wordt geheel vlak afgewerkt en de speelplaats is vrij van drempels en opstaande randen. Tussen de toestellen wordt voldoende ruimte vrijgelaten en alle activeringsmechanismen zullen op handhoogte geplaatst worden, zodat iedereen de interactieve elementen gemakkelijk kan bedienen. Een aanwinst voor de openbare ruimte.


Een Spray Park in uw gemeente
De werkzaamheden aan het Spray Park in het Schollebos zullen binnenkort worden gestart. Naar verwachting wordt het Spray Park voor dit zomerseizoen opgeleverd. Wilt u ook een spetterende waterspeeltuin in uw gemeente om bij te dragen aan het opleuken van de openbare ruimte? Bekijk onze productpagina of neem gerust contact met ons op. Als u op de hoogte wil blijven van ontwikkelingen van Watergames & More, volg ons dan op LinkedIn en Twitter of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.


Dé partner voor spelen op, rond, met en in water

Watergames & More levert turn-key waterattracties, waaronder Spray Parks, van ontwerp tot en met montage en onderhoud. Aandacht en service staan daarbij hoog in het vaandel bij dit familiebedrijf. De opdrachtgever wordt gedurende het hele proces volledig ontzorgd. Met de juiste vertaling van de individuele wensen in het ontwerp, hoogwaardige producten en vakkundige mensen, wordt elke uitbreiding, vervanging of nieuwe aanschaf gegarandeerd een succesvolle attractie.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

'Van Amsterdam een echte urban sportstad maken'

26 okt om 09:57 uur
Gemeente Amsterdam investeert de komende jaren rond de 5 miljoen euro in urban sports. De hoofdstad wil zich…
Lees verder »

Waarom is onbeperkt spelen zo belangrijk?

25 okt om 11:17 uur
Er zijn 109.000 tot 129.000 kinderen met een handicap in Nederland. Dit is een voorzichtige telling; het aantal…
Lees verder »

Buitenspelers nemen plaats in kinderjury Jantje Beton Prijs

20 okt om 08:45 uur
In de strijd om de titel meest speelvriendelijke gemeente van Nederland zijn inmiddels 10 gemeenten door naar de…
Lees verder »

Programma Duurzame Gezonden Scholen Congres compleet!

19 okt om 13:55 uur
Op 10 november komen we samen in Eindhoven voor het Duurzame & Gezonde Scholen Congres. Leer alles over…
Lees verder »

Is jouw speeltuin klaar voor Mason?

18 okt om 10:31 uur
Mason (5) heeft een beperking. Zoals elk kind wil hij niets liever dan samenspelen. Hij is er klaar voor. Maar is…
Lees verder »

Hoe helpen we kinderen met een beperking om mee te spelen?

14 okt om 13:42 uur
Negen op de tien speelplekken zijn niet klaar voor kinderen met een beperking. Terwijl spelen juist voor hen zo…
Lees verder »

Vernieuwde speelnatuur in hartje Delft

13 okt om 08:47 uur
Aan de Vivaldilaan in Delft zijn door de firma M. v. Gooswilligen Groenvoorzieningen BV de speelplekken in de…
Lees verder »

Natuurspeelplek De Fruitgaard in Groningen

12 okt om 08:51 uur
Woongebied Het Park in Blauwestad heeft een natuurlijke speelplek gekregen die volledig geïnspireerd is op de…
Lees verder »