'Vijver' bij speeltuin baart zorgen

maandag 14 februari 2011
timer 2 min
De zogenoemde wadi bij brede school De Boemerang in Hoogerheide leidt tot onveilige situaties voor leerlingen van de scholen in het gebouw. Dat stelt Rob Soffers, burgerlid van oppositiepartij Alle Kernen Troef (AKT).
'Vijver' bij speeltuin baart zorgen

 

Verplicht onderdeel


De wadi was een verplicht onderdeel van de ontwikkeling van het gebied omdat hij de verdroging van de Brabantse Wal helpt tegen te gaan. De 'kuil' loopt tijdens een flinke bui vol. Het regenwater dringt vervolgens langzaam door in de bodem, in plaats van dat het wegstroomt naar het riool. Het probleem is alleen dat de kuil al maandenlang vol staat, stelt Soffers. \"Terwijl een wadi juist het grootste deel van het jaar droog moet staan. Niet erg handig, als je bedenkt dat hij naast een school en een speeltuin ligt. Bij andere wadi's in de gemeente doet dit probleem zich niet voor.\"

Bezorgde ouders


Soffers zegt dat hij al door meerdere bezorgde ouders is benaderd. \"Als ze de servicelijn van de gemeente bellen, krijgen ze te horen dat er slechts een klein laagje water in staat. Maar een kind heeft volgens mij niet veel water nodig om te verdrinken.\" Jan Adriese, directeur van basisschool De Open Hof en veiligheidscoördinator van de brede school stelt dat ook hij al enige tijd geleden vragen heeft ontvangen van bezorgde ouders. \"Wij zijn daarop in gesprek gegaan met de gemeente. Die zei dat de vele regen van de afgelopen tijd er voor zorgt dat de wadi constant gevuld is. We wachten nu het voorjaar af, wanneer er minder neerslag valt. De gemeente heeft beloofd dat, wanneer hij dan nog vol blijft staan, er alsnog aan gesleuteld gaat worden.\" Volgens Andriese is er van een onveilige situatie overigens geen sprake. \"Er is nog nooit wat gebeurd. Wel kun je de bovenbouwleerlingen bij vorst maar moeilijk van het ijs afhouden. Maar ook daarbij hebben zich geen vervelende zaken voorgedaan.\"

Geen extra maatregelen


Wethouder Anton van der Wijst zei in reactie op vragen van AKT dat er op dit moment wat hem betreft geen reden is om extra maatregelen te nemen. Een woordvoerder van de gemeente liet gisteren in aanvulling daarop weten dat de situatie binnenkort in een overleg met alle betrokken partijen wel nog eens onder de loep wordt genomen.

Bron: BNDeStem.nl

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
'Vijver' bij speeltuin baart zorgen