Over BuitenSpelen

BuitenSpelen informeert vanuit een integrale benadering over jeugd- en speelbeleid in de buitenruimte. BuitenSpelen is dé titel over jeugd- en speelbeleid, de uitvoering en ontwerp en het beheer en onderhoud van speelvoorzieningen in Nederland.
 

Spelen is voor jong en oud, voor validen en minder-validen, voor stad en land, voor onderwijs en recreatie. Kortom, spelen is voor iedereen. De waarde van spelen vertaalt zich op uiteenlopende terreinen: gezondheid, sociale cohesie, plezier tot vastgoedwaarde aan toe. Vandaar dat spelen zich meer en meer laat gelden in de openbare ruimte, bij recreatiebedrijven, (basis)scholen en kinderopvangcentra. In beleid én bij de realisatie van speelaanleidingen. Platform BuitenSpelen levert hier via het magazine, de website, tweewekelijkse nieuwsbrief en bijeenkomsten een stimulerende bijdrage aan.


Magazine

BuitenSpelen magazine verschijnt vier keer per jaar. Het magazine biedt een boeiende mix interviews, achtergrondartikelen, columns, projectbeschrijvingen en een aantal vaste rubrieken. Elk nummer bevat bovendien een special, waarvan het thema wordt gekozen op basis van de actualiteit. 


Website

Op www.platformbuitenspelen.nl wordt u dagelijks op de hoogte gehouden van het nieuws uit het vakgebied, leest u inspirerende projectbeschrijvingen uit binnen- en buitenland en ziet u de nieuwste producten op het gebied van buiten spelen. Kennispartners en experts leveren hun eigen bijdrage op het online publicatieplatform in de vorm van prikkelende blogs. In het uitgebreide brancheregister vindt u alle relevante bedrijven. En natuurlijk houden we u op de hoogte van alle belangrijke evenementen in onze agenda.


Nieuwsbrief

In de nieuwsbrief die elke twee weken wordt verstuurd verzamelt de redactie de interessantste artikelen, blogs en projecten uit het magazine en van de website www.platformbuitenspelen.nl. Tevens leest u de leukste artikelen van de andere titels van uitgever Acquire Publishing: Stedebouw & Architectuur, Straatbeeld, Ruimte en Licht, PARKEER24, Verkeer in Beeld en B:ton.


Evenementen

U ontmoet de redactie van BuitenSpelen het gehele jaar door op allerlei evenementen die iets met buiten spelen te maken hebben. Tevens is BuitenSpelen onder de vlag van uitgever Acquire Publishing als mediapartner betrokken bij allerlei beurzen en congressen. Zo ziet u ons op de Dag van de Openbare Ruimte.

Deel deze pagina