Terugblik Verbindingsdag Spelen en Bewegen

Op dinsdag 30 juni vond de eerste online Verbindingsdag Samen Spelen en Bewegen plaats. Het was een groot succes met diverse interessante sessies. Was je er niet bij of wil je de video's nog eens terugkijken? Dat kan op deze pagina!

Het online event werd afgetrapt met een keynote van Dave Ensberg over de nieuwe werkelijkheid in buiten spelen. Deze sessie is opgenomen en kun je online terugkijken via deze link > of via onderstaande video:


Na de openingskeynote van Ensberg vonden er vier rondes met parallelsessies plaats, met sprekers als Froukje Hajer over spelen in coronatijd en lessen uit de lockdown, Mark Verhijde en Nanneke van der Heijden over kinderparticipatie, Pauline van der Loo over het SamenSpeelAkkoord en Martijn van Eck en Daniël Weijers over Spelen en Bewegen in de stad. Stuk voor stuk interessante sessies, waarbij ook het publiek de gelegenheid had om met de spreker in discussie of gesprek te gaan. De replay-links van de parallelsessies volgen zo snel mogelijk op deze pagina. 

Als afsluitende keynote werd het woord gegeven aan Rob Martens: hoogleraar een de Open Universiteit, motivatieonderzoeker, psycholoog en directeur NIVOZ. Zijn keynote luidde de titel 'We lijden onder een gebrek aan spel'. Volgens Martens mag het allemaal wel wat speelser en spontaner en hoeven we niet continu binnen de lijntjes te kleuren. Bekijk de keynote van Martens via deze link of via onderstaande video 


 

Lees hier een terugblik van de gehele Verbindingsdag Samen Spelen en Bewegen >>

Deel deze pagina