Buiten spelen op Spray Park in Capelle a/d IJssel

dinsdag 2 april 2019
timer 3 min
De gemeente Capelle aan den IJssel is bezig met een prestigeproject om de gemeente op te knappen. Als onderdeel daarvan gaat Watergames & More een openbaar Spray Park realiseren in het Schollebos in Capelle aan den IJssel. Het Spray Park zal dit stuk openbare ruimte aantrekkelijker maken voor bewoners en bezoekers.

Kinderen voelen zich van nature aangetrokken door water en worden gevoed door nieuwsgierigheid. Een Spray Park in de openbare ruimte is dan ook een verrijking van een kindvriendelijke stad of gemeente. Kinderen kunnen er spelen met water en genieten van zomerse dagen zonder op vakantie te gaan. Het Spray Park zet aan tot langdurig bewegen en creëert zo een gezonde speelomgeving. Daarnaast biedt het een sociale ontmoetingsplek voor de ouders.

De voordelen van een openbaar Spray Park

Veiligheid & Toezicht

In de openbare waterspeelplaats kunnen kinderen onbezorgd spelen. De ondergrond biedt voldoende slipweerstand, waardoor onnodig uitglijden wordt voorkomen. De watertoestellen hebben geen scherpe randen en kunnen bovendien tegen een stootje. Doordat het aanwezige water direct wordt afgevoerd in de aanwezige putten ontstaat er geen verdrinkingsgevaar en hoeft er geen toezicht gefaciliteerd te worden door de gemeente.


Onderhoud, kosten & milieu

De poedercoating van de watertoestellen is ontworpen om de elementen te weerstaan en is bestand tegen extreme klimaattemperaturen, vocht en UV-straling. Een Spray Park is bijzonder onderhoudsvriendelijk, heeft een laag water- en stroomverbruik en er is geen complexe waterbehandelingsinstallatie nodig. De start-, exploitatie- en onderhoudskosten zijn hierdoor verrassend laag.


Er zijn weinig chemicaliën nodig om het water op de juiste kwaliteit te houden en de toestellen in het Spray Park worden alleen geactiveerd als er kinderen aan het spelen zijn. Bovendien is het duurzaam, omdat nagenoeg al het water wordt opgevangen en hergebruikt.


Rolstoelvriendelijke waterspeeltuin

In het openbare Spray Park in Capelle aan den IJssel zijn alle kinderen welkom: de waterspeelplaats wordt namelijk ook volledig rolstoelvriendelijk ingericht. De vloer wordt geheel vlak afgewerkt en de speelplaats is vrij van drempels en opstaande randen. Tussen de toestellen wordt voldoende ruimte vrijgelaten en alle activeringsmechanismen zullen op handhoogte geplaatst worden, zodat iedereen de interactieve elementen gemakkelijk kan bedienen. Een aanwinst voor de openbare ruimte.


Een Spray Park in uw gemeente
De werkzaamheden aan het Spray Park in het Schollebos zullen binnenkort worden gestart. Naar verwachting wordt het Spray Park voor dit zomerseizoen opgeleverd. Wilt u ook een spetterende waterspeeltuin in uw gemeente om bij te dragen aan het opleuken van de openbare ruimte? Bekijk onze productpagina of neem gerust contact met ons op. Als u op de hoogte wil blijven van ontwikkelingen van Watergames & More, volg ons dan op LinkedIn en Twitter of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.


Dé partner voor spelen op, rond, met en in water

Watergames & More levert turn-key waterattracties, waaronder Spray Parks, van ontwerp tot en met montage en onderhoud. Aandacht en service staan daarbij hoog in het vaandel bij dit familiebedrijf. De opdrachtgever wordt gedurende het hele proces volledig ontzorgd. Met de juiste vertaling van de individuele wensen in het ontwerp, hoogwaardige producten en vakkundige mensen, wordt elke uitbreiding, vervanging of nieuwe aanschaf gegarandeerd een succesvolle attractie.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

flash_onNieuws

Buitenspelen met 'oude troep' pedagogisch verantwoord

26 mrt om 09:06 uur

Een rommelspeeltuin: een speeltuin waar niet alleen speeltoestellen staan, maar ook 'oude troep' zoals tonnen…

Lees verder »
flash_onNieuws

Natuur voor elkaar organiseert online informatiebijeenkomst groene schoolpleinen

13 mrt om 08:55 uur

Basisscholen die bezig zijn met het vergroenen van hun schoolplein, of die dit juist al gedaan hebben maar nog…

Lees verder »
flash_onNieuws

Toolbox helpt gemeenten bij monitoren en evaluatie buitenspeelbeleid

16 feb om 12:34 uur

Om inzicht te krijgen in de voortgang van beleidsdoelstellingen is monitoring en evaluatie van dat beleid van…

Lees verder »
rrr
flash_onNieuws

Ondersteuningsaanbod voor gemeenten moet buiten spelen stimuleren

14 feb om 14:08 uur
De ambitie van het demissionaire kabinet is dat in 2024 75 procent van de Nederlanders voldoet aan de…
Lees verder »
gezonde leefomgeving
descriptionArtikel

Hoe kunnen vuistregels de gezonde leefomgeving bevorderen?

14 feb om 09:12 uur
Neem je deel aan het inrichten van de openbare ruimte en heb je interesse in het integreren van…
Lees verder »
444
descriptionArtikel

Hoe bevorder je inclusief samen spelen?

12 feb om 11:32 uur
Hoe zorg je ervoor dat kinderen met en zonder beperking meer samen spelen en hoe bevorder je daarbij dat de…
Lees verder »
watergames foto 1
descriptionArtikel

Verrijk uw gemeente met een duurzame waterspeelplaats

9 feb om 11:00 uur
Een duurzame waterspeelplaats, ook wel een spray park genoemd, kan uw gemeente een kleurrijke en…
Lees verder »
rrr
flash_onNieuws

Sport en preventie hoger op agenda in lokale sportakkoorden

7 feb om 11:00 uur
Bij de herijking van de lokale sportakkoorden is meer aandacht voor sport en preventie aangebracht. Ook de thema's…
Lees verder »