Project

Speeltuin Buitenwereld in Houten

Speeltuin Buitenwereld, een stukje ‘buiten’ in Houten, is compleet gerenoveerd en vernieuwd.

De indeling en een aantal elementen zijn behouden, echter zijn een aantal speciale speelwaarden aan de speeltuin toegevoegd en is het gehele klimgedeelte aangepakt. Geïnspireerd op de oude situatie, maar uitgebreid met een groot speciaal op maat gemaakt uitdagend klimklauterparkoers, voor nóg meer speelplezier!

Renovatie

De oude klimtorens waren nodig aan vervanging toe. Niet dat de kinderen erop waren uitgekeken, maar omdat het materiaal sterk verouderd was en aan het einde van zijn levensduur was. De wens van zowel de gemeente, de naastgelegen kinderboerderij én de kinderen was om de klimtorens te renoveren en terug te plaatsen en de glijbanen te behouden. Verder wilden de kinderen graag van de uitkijktoren op de heuvel naar de andere klimtorens kunnen klauteren.

Speelwaarden

De klimtorens zijn met elkaar verbonden met behulp van aparte klimklauter verbindingen. De speeltorens zijn op diverse manieren te bereiken: via trapjes, klimwandjes of netconstructies. Boven aangekomen, kun je kiezen om via één van de glijbanen terug te gaan of om via een spannende oversteek naar het volgende gedeelte te klauteren. Netbruggen, een spannende wiebelende trapconstructie, het maakt het klimmen op hoogte tot een ware belevenis. En verder, op de heuvel prijkt een vernieuwde robuuste hardhouten trap die je naar de uitkijktoren brengt. De uitkijktoren is op deze manier onderdeel geworden van het geheel.

Natuurlijke materialen

Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. FSC gecertificeerde houtsoorten zijn met elkaar afgewisseld. Grillig Robinia hout en duurzaam hardhout zorgen samen voor een speels effect in uitstraling. Er is besloten om bepaalde onderdelen, zoals de RVC glijbanen, die ook nog eens favoriet zijn bij de kinderen, te behouden. Gebruik van duurzame materialen en behoud van delen van de speeltuin, draagt bij aan de circulariteit en duurzaamheid van de omgeving.

Natuurspeeltuin

Het resultaat is een compleet vernieuwde uitdagende natuurspeeltuin met nog meer speelwaarden. Voor jarenlang speelplezier voor Houten en de omgeving. Ook op zoek naar een spannende en uitdagende invulling voor een natuurspeeltuin? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor jullie project.

Deel dit artikel