Project

Thematische recreatieplas in Wellerwaard

Net boven Emmeloord ligt de onlangs geopende recreatieplas Wellerwaard. Hier kan uitgebreid worden gezwommen en gespeeld. Het recreatiegebied is een schakel in de recreatief-toeristische verbinding tussen Emmeloord en het Kuinderbos.

Met de gemeente zijn verschillende thema’s onderzocht: Zuiderzee, Middellandse Zee en Rotskust. Elk thema had zijn eigen verhaal en uitstraling; een inrichting met robinia, een variant met traditionele toestellen en één met natuurlijke speelelementen in de vorm van rotsen. Uiteindelijk is er gekozen voor het thema Zuiderzee. Dit vertelt het verhaal over gezonken schepen, toen de Noordoostpolder nog Zuiderzee was.
 

Boer Speeltoestellen was verantwoordelijk voor de realisatie van het project. Speelplan is gevraagd speciaal voor deze locatie diverse speelobjecten te ontwerpen. 
 

Scheepswrak als eyecatcher

Binnen het thema is een zand-waterspel en een groot scheepswrak gerealiseerd. Een grondwaterpomp, een archimedesspiraal en verschillende watergoten zorgen voor veel speelplezier. Kleine piraten-bootjes met zandtakel en een heuse klim-fuik versterken het thema. Het scheepswrak is de eyecatcher van het strand. Dit piratenwrak bestaat uit een boeg, kraaiennest en achtersteven: drie objecten met veel verschillende klim- en klautermogelijkheden. Speciaal is dat de boeg in het water ligt, wat het nog spannender maakt om op te spelen. Er is bewust gekozen voor Robinia, passend in de sfeer van het natuurgebied.


En het resultaat mag er zijn! De gemeente en Speelplan zijn zeer tevreden over de inrichting. En het allerbelangrijkste: ook de bezoekers van de Wellerwaard maken gretig gebruik van de nieuwe speelmogelijkheden.
 

Meer informatie over de locatie: www.wellerwaard.nl

Projectdetails

  • Project: Recreatieplas Wellerwaard
  • Locatie: Gemeente Noordoostpolder
  • Ontwerp: Speelplan
  • Uitvoering: Boer Speeltoestellen
  • Projectduur: Juni 2013 - April 2015

Dit project staat gepubliceerd in het projectenoverzicht van magazine BuitenSpelen, editie 3 van 2015. In het projectenoverzicht presenteren wij recent gerealiseerde speeltuinen, -pleinen en -parken die wij bijzonder en/of innovatief vinden en nét dat beetje extra hebben om te fascineren en te inspireren.


Hebt u ook een project dat voor deze rubriek in aanmerking komt? Stuur uw voorstel met een impressie van het project naar onze redacteur Reinoud Schaatsbergen via reinoud@acquirepublishing.nl.

Deel dit artikel