Project

Valondergronden in Almere en Amsterdam

In Amsterdam en Almere worden de komende jaren een flink aantal openbare speelplaatsen opgeknapt.

De firma Krinkels BV. gespecialiseerd in met name het onderhoud en aanleg van groen en sport, zal in Almere de werkzaamheden bij de speelplekken uitvoeren. In 2019 en de aankomende jaren jaar zijn bepaalde valondergronden aan vervanging / aanvulling toe, en worden nieuwe openbare speelplaatsen gecreëerd.


De veilige houtsnipper ondergrond Dekowood zijn intussen al meerdere keren toegepast. De komende tijd zal vooral oude (boom)schors worden vervangen voor het onderhoudsvriendelijke Dekowood.De kinderen kunnen dan weer naar hartenlust buitenspelen!


Ook in de gemeente Amsterdam worden steeds meer natuurlijke en duurzame speelplaatsen ingericht. De intentie ligt met name in de materiaalkeuze, een voorbeeld zijn materialen die zowel voldoen aan circulariteit en/of alsmede uit recycling zijn ontstaan. Naast kunstgras ondergronden in stedelijke wijken worden ook natuurlijke houtproducten zoals Dekowood houtsnippers toegepast. Dit materiaal wordt in Nederland geproduceerd uit verbruikte houtpallets. Bovendien zijn de transportafstanden in Nederland laag (minder uitstoot) en wordt op deze wijze significant bijgedragen aan een schoner milieu.


De aanleg van Dekowood wordt door de firma KSP-Kunstgras BV verzorgd.

Deel dit artikel