Project

Nieuwe speeltuin in 4 weken

Yalp heeft in 4 weken tijd een pleintje met verouderde speeltoestellen heringericht tot een mooie speeltuin met o.a. kleurrijk kunstgras. Het betreft de speelplek aan de Toscaninistraat in Den Haag die op initiatief van bewoners werd heringericht.

Nieuwe speeltuin in 4 weken

Op 20 december gaf de Haagse wethouder Klein het startsein voor de herinrichting van de speeltuin aan de Toscaninistraat in Den haag. Eind januari plaatste Yalp de nieuwe toestellen. Eind vorig jaar kwam de gemeente Den Haag bij Yalp met de vraag een speelplek in te richten voor een brede doelgroep, zodat alle kinderen uit de wijk hier konden spelen. Snelheid was hierbij geboden zodat de bewoners binnen een paar weken weer gebruik konden maken van het speelterrein.


Bewonersinitiatief

De herinrichting was aangevraagd door de wijkbewoners. Zij zagen onvoldoende uitdaging in de huidige speelplek en wilden graag nieuwe speeltoestellen om te klimmen, schommelen en klauteren. Eind oktober namen zij het initiatief door naar de gemeente te stappen, die direct reageerde.  Een week later waren er inspecteurs op het terrein om de grond te controleren en als snel kregen de bewoners van de Toscaninistraat een brief dat er snel nieuwe toestellen geplaatst zouden worden.

Ontwerp en toestellen

De wensen van de bewoners en gemeente zijn in een zeer kort tijdsbestek omgezet tot een compleet speelontwerp voor alle leeftijden. Het ontwerp bevat een groot toestel voor de oudere kinderen van de buurt, een draaitoestel, klimtoestel, schommel en veerelement.

Bloemen en stippen in het kunstgras

Een extra spelelement in het ontwerp zijn stippen en bloemen in het kunstgras. Kinderen kunnen via een route van stippen, via de speeltoestellen naar de andere kant van de speeltuin springen. Aan het einde van de route landen ze op een bloem. Naast het spelelement van het kunstgras geeft het natuurlijk een heel fraai beeld.
  

Deel dit artikel