Project

Dé playground in uw buurt

Een belevingsvolle omgeving voor kinderen en jongeren heeft een positieve invloed op de leefbaarheid in woonwijken. Om elkaar te ontmoeten, plezier te hebben en samen te bewegen.

De Jan Vertonghen Foundation wil kinderen stimuleren om meer buiten te sporten, spelen en bewegen door eigentijdse speelomgevingen of playgrounds te creëren.De interactieve speel- en sporttoestellen van Yalp (partner van de Jan Vertonghen Foundation) combineren de moderne technologie met actief buiten spelen. Actie, reactie en steeds vernieuwende spellen met inhoudelijke, leerzame spellen en voor de Yalp Sutu voetbalmuur zelfs een bijbehorende app om highscores te claimen. Toegankelijk en attractief voor iedereen.

Interactieve speeltoestellen 

De eerste twee Jan Vertonghen playgrounds zijn inmiddels gerealiseerd. De eerste in Temse. Dat de eerste playground in Temse staat is niet toevallig. Jan Vertonghen is geboren in deelgemeente Tielrode en in Temse is het allemaal voor hem begonnen: zijn jeugd en voetbal. 


Vertonghen: “Het project in Temse was de eerste stap voor de Jan Vertonghen Foundation om zoveel mogelijk kinderen aan te zetten om meer buiten te sporten, spelen en bewegen. Dit doen we op een creatieve manier, want het is niet zomaar een veldje natuurlijk! De playgrounds zijn voorzien van interactieve speeltoestellen, die aangepast zijn aan de huidige interesses van de jeugd. Elektronische interactiviteit wordt hierbij gekoppeld aan lichaamsbeweging. Ik ben dan ook ontzettend blij met de samenwerking met onze partner Yalp!”
 


Debby Vermeiren van de gemeente Temse is erg tevreden met de aanleg van deze Jan Vertonghen Playground:
“Temse is trots op de interactieve speeltoestellen van de Jan Vertonghen Foundation, die gemaakt worden door Yalp. Zowel de sprekende voetbalwand (Sutu) als het multifunctioneel sportveld (Toro) waren een instant succes! Door het programmeren van nieuwe spelletjes, worden de kinderen steeds opnieuw geprikkeld om te bewegen.”

Voetbalmuur in de JVF-uitstraling 

De tweede Jan Vertonghen Playground is gerealiseerd in de gemeente Niel. Gemeente Niel is zeer te spreken over deze mooie, toegankelijke sportplek. Guy De Wachter van de gemeente Niel: “Tijdens onze zoektocht naar nieuwe uitdagende spel- en sportconcepten zijn we in contact gekomen met de Jan Vertonghen Foundation, die samen met het bedrijf Yalp het interactief spelen promoot om bij te dragen aan een gezonde leefstijl, gekoppeld aan inclusief spelen. Vrij vlug kwamen we tot overeenstemming om te kiezen voor de interactieve Sutu voetbalmuur uitgevoerd in de JVF-uitstraling, van de Jan Vertonghen Foundation dus 


Eens de beslissing genomen verliep de samenwerking administratief en naar uitvoering met de Foundation en Yalp zeer vlot. Alle afspraken en termijnen werden gerespecteerd wat resulteerde in een prachtige Sutu XL Court naast de speeltuin aan het sportcomplex. De statistieken tonen aan dat ook de Nielse jeugd deze nieuwe manier van spelen en sporten weet te waarderen en daar was het ons toch maar om te doen
, aldus burgemeester Tom De Vries. De Vrije Tijdsdienst merkt eveneens op dat scholen steeds meer gebruikmaken van de Sutu XL court tijdens hun sportlessen. In het voorjaar komt Jan nog eens langs om samen met de jeugd een balletje te trappen!” 
Dit artikel komt uit ReScape

Deel dit artikel