Project

Interactief leren over duurzaamheid

Spelend leren, lekker bewegen én energie opwekken voor je omgeving. Deze drie thema’s worden samengebracht in een interactief en energieopwekkend speeltoestel voor de buitenruimte: The Gamer.

Educatie rondom duurzame energie is belangrijk, net als aandacht voor obesitas en een gezonde,  actieve levensstijl voor moderne kids. The Gamer combineert deze factoren en leertzo kinderen bewust met energie om te gaan, op een manier die past bij hun belevingswereld. Actief en interactief. 

Leuke en begrijpelijke reactiespellen 

The Gamer bestaat uit 9 vloermodules van elk 60 x 60 cm met beloopbare zonnepanelen en een toplaag van stevig antislipglas. De vloermodules zijn voorzien van sensors die reageren op beweging van de kinderen. De ledverlichting in de vloer nodigt uit om te spelen.  


Kinderen ‘bedienen’ The Gamer door op de tegels te springen. ‘
Turn of theLightsis bijvoorbeeld een reactiespelletje voor alle leeftijden. Zodra de verlichting in een tegel aangaat, springen de kinderen erop om de tegel weer ‘uit’ te doen. Zelfs voor kleuters is dit leuk en begrijpelijk! 
 
Standaard wordt The Gamer geleverd met drie geprogrammeerde spellen; Follow the light, de Tafel Trainer en Turn of the Light. Naast deze drie spellen kunnen er oneindig veel andere ‘games’ geprogrammeerd worden via de bijgeleverde software. 
 
Het buitenspeeltoestel wordt aangesloten op het elektriciteitsnet van de locatie. De opgewekte zonne-energie van de solarpanelen kan dus direct gebruikt worden door de omgeving.Kortom, met The Gamer voeg je een uniek, duurzaam, interactief én educatief speeltoestel toe aan jouw buitenruimte. Bewegend leren was nog nooit zo leuk en uitdagend!  
 
Meer informatie vindt u op :www.energy-floors.com/gamer  


Dit artikel verscheen in BuitenSpelen 04/2018. Lees meer van BuitenSpelen in onze bibliotheekDeel dit artikel