Project

Fitness voor speeltuin 't Bruggert in Enschede

Speeltuin ‘t Bruggert in Enschede heeft  een fitnessveld aan haar speeltuin toegevoegd. In het midden van de speeltuin is een cirkel gemaakt waarop een zevental fitnessapparaten geplaatst zijn waar senioren, junioren en sporters uit de wijk gratis gebruik van kunnen maken.

Fitness voor speeltuin ’t Bruggert in Enschede

 

Kühlkamp leverde de fitnesstoestellen. De speeltuinvereniging ziet deze aanschaf als een meerwaarde in de buurt om bewoners tot meer actieve beweging aan te zetten. Omdat er ruime openingstijden voor de speeltuin gelden, is er ook voor het werkend publiek in de avonduren nog ruim de gelegenheid voor een inspannende work-out.

Sociaal contact


De speeltuin is al jaren zeer in trek in de wijk en wordt veelvuldig bezocht, ook door kinderen van omringende scholen tijdens het speelkwartier. Niet alleen voor de jeugd betekenen de fitnesstoestellen een mooie aanvulling op de reeds aanwezige speeltoestellen, ook voor de bewoners in de buurt zijn de toestellen een prima aanzet voor wat extra beweging. De fitnesstoestellen vormen een cirkel in het midden van het speelterrein. Alle toestellen zijn zo neergezet dat er tijdens het gebruik een optimaal sociaal contact tussen de gebruikers mogelijk is. Als bescherming voor de allerkleinsten is er een laag hekwerk omheen geplaatst.

Slanke taille


Bij de keuze van de fitnesstoestellen is goed nagedacht over het activeren van alle belangrijke spiergroepen in het lichaam. Alle spieren komen aan bod, van borst- en schouderspieren met de chest press tot de rug en armspieren met de roeimachine. Ook aan de conditie kan worden gewerkt met onder andere de crosstrainer. Het fitnessveld is daarom ook zeer geschikt als uitvalsbasis voor aanvullende trainingen voor sporters en sportclubs.

Deel dit artikel