Project

Rolstoelparcours in toestel hotel Heppie

René en Natasha Froger openden recent het hotel Heppie, een hotel midden in de bossen van Mierlo waar kinderen met een ziekte of beperking een leuke vakantietijd kunnen beleven. Voor de buitenspeelruimte realiseerde Yalp een klautertoestel voor alle kinderen, met of zonder beperking.

Rolstoelparcours in toestel hotel Heppie

 

Hotel Heppie


Hotel Heppie is een unieke plek voor alle kinderen voor wie het om wat voor reden dan ook niet mee zit. Bijvoorbeeld omdat ze opgroeien in armoede, niet meer thuis kunnen wonen, al jong grote verantwoordelijkheden hebben omdat hun ouders ernstig ziek of verslaafd zijn of omdat ze door een lichamelijke beperking of een stoornis zoals ADHD of autisme, moeilijk contact maken en sociaal uitgesloten zijn. Tijdens een vakantie of weekend in Hotel Heppie kunnen ze genieten van plezier maken, samen spelen en positieve aandacht. Hotel Heppie biedt een omgeving met volop sport en spel-, klim- en klautermogelijkheden, helemaal ingericht om kinderen hun zorgen te laten vergeten en ze de tijd van hun leven te geven.    

Rolstoelparcours


Bij hotel Heppie is onder andere een houten speeltoestel geplaatst dat op maat werd ontwikkeld door Yalp. Het toestel is een aaneenschakeling van sport en spel-, klim- en klautermogelijkheden. Deze mogelijkheden zijn er voor alle kinderen, dus ook voor kinderen in een rolstoel. Voor hen is er onderin het toestel is een hindernisbaan gemaakt met hellingen en platformen met allerlei verschillende soorten ondergronden en textuur.         

Modulair opgebouwd


De toestellen van Lappset, waartoe het toestel behoort, zijn modulair opgebouwd, wat de mogelijkheid geeft om toestellen op maat te ontwerpen. Het toestel bestaat uit torens om uit te rusten, te overzien en tekletsen, en verschillende rondgangen om rond te rennen. Met verschillende hoogtes, platformen, wiebelbruggen, hangbruggen, klimelementen en het rolstoelparcours is het toestel zeer uitdagend, op ieder niveau.


Uitdaging is bosrijke omgeving    


René van de camp van stichting Heppie en projectleider voor het hotel: "Onze wens voor deze plek was een plek voor de kinderen met veel uitdaging, met een blijvende speelwaarde, maar waar ook nog eens ruimte is om te genieten. Yalp heeft deze vraag weten te vertalen in één toestel. Het toestel biedt veel speelmogelijkheden waartussen de twee torens juist als plek van rust fungeren. Daarbij is het speelobject zo vormgegeven dat het past in zijn natuurlijke, bosrijke omgeving.    

Natuurlijke materialen


Het speeltoestel is gemaakt van hout uit de bossen van Finland. Met behulp van een HIC-waardetest is de valdemping van de bodem bepaald. De bosbodem heeft een valdemping van 3 meter, wat betekent dat het speeltoestel op de natuurlijke speelbodem geplaatst kon worden en geen extra voorzieningen getroffen hoefden te worden. Dit zorgt dat het toestel helemaal opgaat in de natuurlijke bosomgeving.

Opening van Hotel Heppie door de Frogers


Afgelopen week is in Geldrop-Mierlo Hotel Heppie geopend. Samen met de burgemeester openden René en Natasja Froger de toegangspoort naar het hotel. Het echtpaar Froger heeft met het door Talpa geproduceerde RTL4 programma 'De Frogers; Helemaal Heppie' bekendheid gegeven aan het werk van Heppie.

 

 

Deel dit artikel