Project

Beweegtuin Losser geopend

De Beweegtuin in Losser is onlangs officieel geopend. De tuin is onderdeel van de compleet nieuw aangelegde tuin van verpleeghuis Oldenhove en woon- en zorgcentrum Sint Maartens-Stede. De tuin is ingericht met beweegtoestellen om de inwoners van Losser aan te sporen om te bewegen in de buitenlucht.

Beweegtuin Losser geopend

 

In beweging blijven


In de Beweegtuin zijn acht OutdoorGym fitnesstoestellen en een infozuil geplaatst door Kühlkamp Buitenspelen. Het doel van de tuin is om de bewoners van het verpleeghuis, het zorgcentrum en de andere inwoners van Losser, de gelegenheid te bieden om op een laagdrempelige manier in beweging te blijven. De tuin is voor bewoners van het zorgcentrum als ook voor de niet bewoners makkelijk toegankelijk.

Sociaal contact


De beweegtuin is niet alleen goed voor de gezondheid van de inwoners van Losser. Het is ook een prima plek om mensen te ontmoeten en sociale contacten te leggen. Daarmee levert de tuin een belangrijke bijdrage aan het zo lang mogelijk gezond en zelfstandig thuis wonen van de bewoners van Zorggroep Sint Maarten, waar het verpleeghuis en zorgcentrum onder vallen.

Introductiecursus


Om de fitnesstoestellen goed te leren gebruiken zijn er meerdere introductiecursussen georganiseerd. Onder leiding van een ervaren beweegdocent maken de gebruikers kennis met de mogelijkheden van de Beweegtuin, zodat vooral ouderen veilig en verantwoord kunnen sporten. De bedoeling is dat er beweeggroepen worden gevormd die gecoördineerd aan de cursussen kunnen deelnemen. De introductiecursus bestaat uit vijf lessen van een uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Van handfiets tot heuptwister


De keuze om voor OutdoorGym fitnesstoestellen te kiezen hebben de bewoners van de Zorggroep zelf gemaakt. Vooral de frisse uitstraling van de beweegtoestellen sprak de bewoners aan. Er is gekozen voor een variëteit aan toestellen om de verschillende spiergroepen te oefenen. Van handfiets voor de armspieren, een skimachine voor de beenspieren tot een heuptwister om de heupen losser te maken.

Kijk voor meer informatie over de Beweegtuin hier.

 

Deel dit artikel