Opening van de grootste nijntje-speeltuin van Nederland een groot succes

dinsdag 26 maart 2024

Afgelopen woensdag opende de gemeente Utrecht samen met BOERplay de grootste nijntje speeltuin van Nederland. Het Julianapark in de Utrechtse wijk Zuilen zorgde ervoor dat de uitbreiding van onze bestaande collectie nijntje speeltoestellen in een stroomversnelling kwam. De verouderde toestellen in het Julianapark waren dringend aan vervanging toe. De omwonenden hadden inspraak in dit traject en zij gaven massaal aan een nijntje speeltuin te willen. Utrecht is immers de geboortestad van nijntje, waar ze erg trots op zijn, maar opmerkelijk genoeg ontbrak er nog een speciale nijntje speeltuin in de stad.

Met de realisatie van deze speeltuin in het Julianapark, bieden we kinderen de kans om de wereld van nijntje verder te ontdekken. De verhalen van Nijntje uit de "Het huis van nijntje", "nijntje in de Dierentuin", en "nijntje aan Zee", zijn gebruikt ter inspiratie voor de uitbreiding van de collectie nijntje speeltoestellen. Hierdoor kunnen kinderen nu spelen bij nijntje thuis, voorgelezen worden in de voorleesstoel van nijntje, schommelen met een giraffe, klimmen op de schildpad en spelen met een heuse krokodil. BOERplay is wereldwijd de enige producent van speeltoestellen met de rechten om deze unieke nijntje-toestellen te produceren, en daar zijn we trots op!

De BOERplay productontwerpers hebben hard gewerkt aan deze nieuwe toevoegingen van onze nijntje productlijn. Hierdoor was de opening van de speeltuin extra speciaal. We mochten hier immers onze nieuwe nijntje speeltoestellen aan het grote publiek presenteren. Een mijlpaal die wel een grootse opening verdient. En wie was de eregast tijdens deze drukbezochte opening? Juist, nijntje zelf! Zij heeft hoogstpersoonlijk deze wereld van nijntje in het Julianapark goedgekeurd. Ook Suzanne Schilderman, wethouder van Openbare Ruimte van de gemeente Utrecht, was onder de indruk. Zij noemde dit zelfs het leukste openbare evenement sinds het begin van haar carrière als wethouder.

Lees alles over de nijntje speeltuin in Utrecht >>