BuitenSpelen Magazine

BuitenSpelen magazine verschijnt vier keer per jaar. Het magazine biedt een boeiende mix interviews, achtergrondartikelen, columns, projectbeschrijvingen en een aantal vaste rubrieken. Elk nummer bevat bovendien een special, waarvan het thema wordt gekozen op basis van de actualiteit.

BuitenSpelen informeert vanuit een integrale benadering over jeugd- en speelbeleid in de buitenruimte. BuitenSpelen is dé titel over jeugd- en speelbeleid, de uitvoering en ontwerp en het beheer en onderhoud van speelvoorzieningen in Nederland.
 
Spelen is voor jong en oud, voor validen en minder-validen, voor stad en land, voor onderwijs en recreatie. Kortom, spelen is voor iedereen. De waarde van spelen vertaalt zich op uiteenlopende terreinen: gezondheid, sociale cohesie, plezier tot vastgoedwaarde aan toe. Vandaar dat spelen zich meer en meer laat gelden in de openbare ruimte, bij recreatiebedrijven, (basis)scholen en kinderopvangcentra. In beleid én bij de realisatie van speelaanleidingen. Platform BuitenSpelen levert hier via het magazine, de website, tweewekelijkse nieuwsbrief en bijeenkomsten een stimulerende bijdrage aan.

BuitenSpelen 1 - Ruimte voor Spelen

BuitenSpelen 2 - Digizine groenblauwe schoolpleinen

BuitenSpelen 3 - Digizine recreatie en veiligheid

BuitenSpelen 4 - Trendboek