Boek “Van spel tot serious gaming”

woensdag 26 januari 2011
timer 2 min
  Het boek ’Van spelen tot serious gaming: spel en spelen in de pedagogische beroepspraktijk’ is geschreven voor pedagogische opleidingen. Samenstelling en eindredactie door Diny van Aalsvoort, lector Spel bij Hogeschool Utrecht en met o.a. bijdragen van enkele leden van Platform Ruimte voor de Jeugd.
Boek “Van spel tot serious gaming”

Spelen in de volle breedte


Het boek gaat in op volle breedte van spelen, van spelen in de openbare ruimte tot spelen in-voor-door-bij het onderwijs. Het boek richt zich op opleiders en hun studenten van hogescholen in het kader van de opleiding tot leerkracht in het primair onderwijs, tot docent in het secundair onderwijs, en tot pedagoog in vroege en naschoolse opvang. De uitgave is speciaal geschreven voor docenten en studenten van pedagogische academies, lerarenopleidingen, en Bachelor opleidingen als Pedagogiek en Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

Ervaringskennis


Of het nu gaat om spelend leren in de onderbouw, spelend onderzoeken in de bovenbouw, serious gaming in het kader van vakken in primair en secundair onderwijs, spelen in de buitenruimte, op de brede school, in de wijk, of spelbegeleiding, iedere auteur heeft met studenten voor ogen zijn ervaringskennis beschreven, en deze met voorbeelden in de tekst en met afsluitende opdrachten gepresenteerd. In de inleiding en conclusie zijn beide typen bijdragen aan de hand van overstijgende thema’s besproken om de betekenis van spel en spelen in de pedagogische beroepspraktijk te onderstrepen.

 

Auteur: Aalsvo
Druk: 1
ISBN: 9789033480805

 

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Boek “Van spel tot serious gaming”