Jantje Beton zoekt meest speelvriendelijke gemeente van Nederland

dinsdag 6 juli 2021

Jantje Beton is op zoek naar de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland die in aanmerking komt voor de Jantje Beton Prijs. Voorwaarden: je hebt de ideale mix van fysieke ruimte en sociale aspecten op speelgebied én jouw gemeente werkt pro actief samen met kinderen en jongeren.

Buitenspelen is niet alleen heel leuk, het is ook superbelangrijk. Door te spelen krijgen kinderen namelijk de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. En tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals o.a. vrienden maken, omgaan met tegenslagen en motorische vaardigheden. Dingen die later best nog wel eens van pas komen. Toch wordt (buiten)spelen door tijdgebrek en te weinig speelplaatsen steeds minder vanzelfsprekend. Drie op de tien kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. Voor kinderen in kwetsbare (speel)posities is het vaak helemaal niet mogelijk.

De gemeente die aan kan tonen dat er alles aan wordt gedaan om zoveel mogelijk kinderen en jongeren zoveel mogelijk buiten te laten spelen en bewegen komt in aanmerking voor de Jantje Beton Prijs.

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 24 november wordt jouw gemeente in de schijnwerpers gezet Een jaar lang mag je in alle communicatie meenemen dat jij de speelste gemeente van Nederland bent Jantje Beton communiceert in al haar social kanalen en op de website over jouw gemeente Een speciaal ontworpen logo / vlag / banier en een speciale perstoolkit wordt beschikbaar gesteld Unieke beeltenis van Jantje Beton die op een prominente plek geplaatst kan worden.

Als gemeente vind jij het super belangrijk dat kinderen en jongeren speelruimte en speelkansen krijgen. Je vindt het zo belangrijk dat je graag je opgedane kennis en expertise uit wilt dragen richting andere gemeentes. Je wordt de gemeentelijke ambassadeur van Jantje Beton!

Reageren?

Stuur voor 31 augustus een brief (of video!) naar info@jantjebeton.nl onder vermelding van de Prijsvraag Speelvriendelijkste gemeente van Nederland. Met de inzending overtuig je Jantje Beton dat je de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland bent. Wil je meer weten over deze prijs? Stuur een mail naar: m.verburg@jantjebeton.nl

Procedure

  • Van 30 juni – 1 september: termijn van indienen inzending
  • September: selectie van de 10 beste inzendingen die worden verzocht aanvullend informatie toe te sturen
  • Oktober: beoordeling vakjury en kinderjury
  • 24 november: prijsuitreiking!

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.