Nieuws

Gemeente Uithoorn toetst opinie over speellocaties

Buiten spelen is gezond voor kinderen. Daarom zijn er in iedere wijk speelplekken voor verschillende leeftijden. Gemeente Uithoorn wil graag weten hoe de inwoners denken over de speellocaties en wat er eventueel beter kan.

De kleinste kinderen spelen buiten en dat gebeurt vaak onder toezicht van een volwassene. Oudere kinderen die verderop in de gemeente spelen gaan daar doorgaans per fiets of te voet naartoe. Er wordt onder andere gespeeld op speellocaties met speeltoestellen, gevoetbald op trapveldjes en gefietst in de hele wijk. 


De oudere jeugd zit en hangt vaak buiten en onderhoudt daar de sociale contacten. In het speelbeleid staat hoe de gemeente het spelen van kinderen en jongeren wil stimuleren, wat voor mogelijkheden er zijn voor het aanleggen van nieuwe speellocaties en het onderhoud en het vervangen van toestellen die kapot zijn. 


Mensen die iets willen melden over een speellocatie in de eigen wijk worden verzocht de enquête van de gemeente in te vullen op www.uithoorndenktmee.nl . Inwoners kunnen hier bijvoorbeeld melding maken rondom overlast, het onderhoud of het wel of niet aansluiten van de speellocatie op de leeftijd van de kinderen. Wie geïnteresseerd is om mee te doen met het opstellen van goede afspraken na de uitkomst van de enquête, kan dit aan het eind van de enquête aangeven. 


Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom (buiten)speelbeleid en speelnormen? Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel