Nieuws

Speelpark Klein Zwitserland wint Rookvrije Generatie Award

Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen heeft op 19 maart een Rookvrije Generatie Award ontvangen in de categorie recreatie. Het is daarmee het eerste grote speelpark in Nederland dat vanaf dit seizoen volledig rookvrij is.

De Rookvrije Generatie Awards worden door de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds georganiseerd om initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien te belonen en te stimuleren. In Speelpark Klein Zwitserland wordt veel aandacht besteed aan de rookvrije omgeving, door onder andere Nederlands- en Engelstalige borden die wijzen op het rookverbod.


“Wij verwachten dat alle bezoekers dit initiatief van harte ondersteunen en zo het goede voorbeeld zullen geven aan de kinderen” aldus Niels Groot, woordvoerder van Speelpark Klein Zwitserland. “Daarnaast hopen wij dat ook andere speelparken in Nederland dit initiatief gaan volgen en ook volledig rookvrij gaan”.


Steeds meer draagvlak voor rookvrij

"Het draagvlak voor een rookvrij Nederland neemt toe en dat is een fantastische ontwikkeling", aldus Floris Italianer, directeur van de Hartstichting. "Steeds meer mensen, organisaties en gemeenten zetten zich in voor rookvrije plekken voor kinderen, van speeltuin tot school en sportclub. Ze beseffen dat roken jaarlijks tot 20.000 doden leidt en we onze kinderen moeten beschermen”.

Deel dit artikel