Nieuws

Mobieltjes verboden op Franse scholen

Tijdens schooltijden mogen op verschillende basisscholen en middelbare scholen geen mobieltjes meer worden gebruikt. Kinderen boven de 16 jaar mogen zelf beslissen of ze hun mobiel wel of niet naar school meenemen.

Volgens de Franse minister van Onderwijs spelen kinderen tegenwoordig te weinig buiten, schrijft Child in the City. De kinderen zouden teveel gefocust zijn op hun mobieltjes en andere beeldschermen. Dit was een reden voor de minister om de regel in te stellen waarbij schoolkinderen tot en met 15 jaar geen mobiel tijdens lesuren mogen gebruiken. Volgens de minister is alleen het verbieden van de telefoons niet genoeg, maar moet ook bewustwording bij de kinderen worden gecreëerd. 

In Groot-Brittannië is het bannen van mobieltjes eveneens een hot item. Zo vindt 59 % van de Britse ouders dat mobieltjes van scholen zouden moeten worden verbannen. De andere 41 % van de respondenten van een enquête hierover zegt dat kinderen onder de tien jaar geen mobieltjes zouden mogen gebruiken. 


Tijdens het negende Child and the city-congres, dat plaatsvindt op 24, 25 en 26 september, zal elke dag een sessie worden gehouden met de focus op kinderen en digitale media. 

Deel dit artikel