Nieuws

Don Boscoschool verrijkt met nieuw speeltoestel

De Don Boscoschool in Steenwijkerwold heeft er een nieuw speeltoestel bij. Het vorige toestel was aan het eind van haar levensduur.

Het toestel werd afgelopen vrijdag 15 februari officieel geopend door de leerlingenraad, schrijft Steenwijkercourant. Qua staat, onderhoud en uitstraling was het voorgaande toestel niet meer representatief voor de school. In goed overleg met gemeente Steenwijkerland heeft de basisschool gekozen voor het plaatsen van een ander toestel. 


Qua functies en mogelijkheden lijkt het speeltoestel veel op het vorige toestel. Het oude toestel was geschikt voor zowel kleuters als oudere kinderen. Daarom is deze factor ook meegenomen in het kiezen voor een nieuw toestel. Hier kunnen dus opnieuw alle kinderen gebruik van maken. 


De leerlingen van de Don Boscoschool hebben wel even geduld moeten hebben voor het nieuwe toestel. Het oude werd namelijk in januari 2019 al afgebroken, maar door de vorst, sneeuw en kou moest een nieuwe planning worden gemaakt voor het plaatsen van het nieuwe speeltoestel. Het nieuwe speeltoestel bevindt zich op het openbare speelterrein aan de achterkant van de school.

Buitenlesplek

Begin maart gaat de school ook een begin maken met de aanleg van een buitenlesplek. De Don Boscoschool won in oktober vorig jaar een buitenlesplek van IVN en Jantje Beton, ter waarde van 6000 euro. De bedoeling is dat deze buitenlesplek officieel wordt geopend op 2 april 2019. Dan vindt de nationale buitenlesdag plaats.

Deel dit artikel