Nieuws

Kleine Jantje Beton maakt spelen op schoolplein nog leuker

Kinderen van basisscholen uit het hele land komen tot en met 5 juni in actie door het verkopen van loten van Kleine Jantje Beton. De helft van de opbrengst gaat naar de scholen zelf voor het verbeteren van speeltoestellen en speelplekken.

Leerlingen die meedoen aan de lotenactie kunnen hun loten niet alleen via het lotenboekje verkopen, maar ook online. Dit is handig, omdat niet iedereen even dichtbij woont of een machtiging wil invullen. De online lootjes worden via de website van Jantje Beton verkocht.

De opbrengst

De opbrengst die wordt verkregen uit de verkoop van lootjes, gaat voor de helft naar de basisscholen zelf. De scholen kunnen dit besteden aan speelmaterialen en -toestellen voor het meer en leuker spelen op en rondom het schoolplein. In de afgelopen jaren hebben veel scholen met de opbrengst van de lotenactie de speelfaciliteiten op hun schoolplein verbeterd of vernieuwd. 


De andere helft van de opbrengst, verkregen via de lotenactie, is ter ondersteuning van de projecten die Jantje Beton organiseert. Deze projecten zijn vooral gefocust op het vergroten van de mogelijkheid voor kinderen om overal te kunnen spelen. Projecten voor de meest kwetsbare kinderen krijgen hierbij speciale aandacht. 


Scholen kunnen zich voor de lotenactie inschrijven via www.jantjebeton.nl/loterij

Deel dit artikel