Beweegtuin voor jong en oud

donderdag 29 september 2011
timer 2 min
Outdoor Gym beweegtuin voor jong en oud Een Beweegtuin is een aantrekkelijke fitness- en ontmoetingsplaats waar jong en oud in een veilige groene omgeving gezond kunnen bewegen. Het concept van Outdoor Gym is zodanig ingericht dat alle doelgroepen,  kinderen, ouders, jongeren, ouderen en rolstoelgebruikers kunnen bewegen, verblijven en ontmoeten.
Beweegtuin voor jong en oud

Outdoor Gym beweegtuin voor jong en oud

Een Beweegtuin is een aantrekkelijke fitness- en ontmoetingsplaats waar jong en oud in een veilige groene omgeving gezond kunnen bewegen. Het concept van Outdoor Gym is zodanig ingericht dat alle doelgroepen,  kinderen, ouders, jongeren, ouderen en rolstoelgebruikers kunnen bewegen, verblijven en ontmoeten.

Prettige verblijfplek voor kinderen en jongeren


Samen spelen en sporten geeft veel plezier, is goed voor de ontwikkeling van het kind en voor de gezondheid. Ook geeft het mogelijkheden om het contact tussen ouder en kind te versterken. Veel jongeren zijn op speelplekken te vinden om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en rond te hangen. De Beweegtuin biedt de jongeren een sportieve plek, waar verveling wordt omgezet in positieve energie. Zij kunnen werken aan verbetering van hun conditie en spierkracht met als resultaat een betere gezondheid met minder kans op overgewicht.


Gezond bewegen voor ouderen


De norm ‘gezond bewegen’ geldt met name voor ouderen. Ook hiervoor biedt de Beweegtuin vele mogelijkheden, van rollatorbaan tot jeu de boule veld, van statische tot dynamische toestellen en nog veel meer. Outdoor Gym levert oplossingen op maat om ouderen in een uitnodigende groene omgeving de mogelijkheid te geven hun conditie te verbeteren.
Ook mensen met een lichamelijke beperking kunnen laagdrempelig gebruik maken van de Beweegtuin. Een aantal toestellen is dan ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

In Engeland zijn er inmiddels 230 Outdoor Gym Beweegtuinen gerealiseerd. Bekijk hier de video van een opening in Gravesham:


 

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Beweegtuin voor jong en oud