Enorme steen op plein Dalfsen

woensdag 14 december 2011
timer 2 min
Enorme steen vestigt aandacht op plein Dalfsen Een vijftien ton wegende steen staat momenteel op het plein voor het gemeentehuis van Dalfsen. Uiteindelijk komt deze steen op het terrein van basisschool Odyssee in Amsterdam Osdorp. De steen is afkomstig uit uit Cornwall, Schotland.
Enorme steen op plein Dalfsen



Fantasie prikkelen


De steen zal een gecombineerd speel/kunst object zijn eb zal de romp vormen van een scheepje. Dit moet de fantasie van kinderen prikkelen. De zwerftocht vanuit Cornwall naar Amsterdam en de vormgeving vormen een associatie met Odysseus, de Griekse mythologische held die na het beleg van Troje 10 jaren over de zeeën van de oude wereld zwierf.

Geestelijke vader


Architect Sybolt Meindertsma uit Amsterdam is de geestelijke vader van dit cultuur-speel-leer project. Begin volgend jaar moet het project in Amsterdam gerealiseerd zijn . Meindertsma werkt al jaren samen met IJreka Speelomgevingen, het creatieve zusje van Foreco. IJreka heeft ook de opdracht tot het inrichten van het Odyssee project in Amsterdam gekregen en moet van de steen een boot maken. Dus moest de steen naar Dalfsen. Daar borrelde al snel de gedachte op dat je zoiets niet ongemerkt voorbij moet laten gaan.

En verder


Vandaag dus zal Odysseus zijn reis weer vervolgen. En vertrekken van het plein in Dalfsen. De reis gaat dan eerst naar het terrein van IJreka, waar van de steen een schip gemaakt zal worden. In januari zal dit schip aan het einde van zijn Odyssee rust vinden op het speelplein in Amsterdam. Maar geen echte rust met de jeugd op z’n rug!

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Enorme steen op plein Dalfsen