Kinderen claimen braakliggend terrein

woensdag 10 augustus 2011
timer 2 min
Tuindorp Oostzaan: kinderen claimen braakliggend terrein Basisschoolkinderen in Tuindorp Oostzaan in Amsterdam Noord creëren hun eigen natuurspeelterrein op een braakliggend terrein aan de Kometensingel. Hoe de kinderen dit aangepakt hebben is nu mee te beleven op video.
Kinderen claimen braakliggend terrein

 

En nu?


De afgelopen maanden gaven de kinderen een eerste aanzet voor de speelplek onder begeleiding van Theatergroep Groen Gras. Op het terrein kunnen leerkrachten komend schooljaar natuuronderwijs geven.

Daad bij het woord


Door de crisis in de bouw blijven veel braakliggende terreinen in Amsterdam lang leeg. De plekken zijn vaak afgeschermd met hekken en zien er verpauperd uit. Er gaan steeds meer stemmen op dat dit beter kan. Amsterdamse politici pleiten voor tijdelijk gebruik van de braakliggende terreinen. Met dit project voegen Theatergroep Groen Gras, Milieucentrum Amsterdam en de docenten en schoolkinderen van basisschool de Satelliet de daad bij het woord.


Samen


Doel van dit gezamenlijk initiatief van school, theatergroep en milieucentrum genaamd 'Op de Schop' is om een positieve bijdrage te leveren aan de wijk en de kinderen die hier wonen en naar school gaan. Het idee voor speelnatuur leefde al in de buurt zelf en het project haakt daarop aan. Het initiatief wordt mogelijk gemaakt door het NME Arrangement Gezonde voeding en biodiversiteit, Stadsdeel Noord en woningcorporatie Ymere.

Meer weten?


Behalve het filmpje, is er ook een blog. Leerkracht Marlous Reidsma van basisschool De Satelliet beschrijft daar de vorderingen op het terrein en de ervaringen van haar leerlingen. Zo vertelt ze over het verbouwen van popcorn.

http://www.youtube.com/watch?v=rdTsymaIFsA

Bron: Milieucentrum Amsterdam

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Kinderen claimen braakliggend terrein