Nu in BuitenSpelen magazine

vrijdag 5 maart 2010
timer 2 min
In het februarinummer van Straatbeeld Magazine, waarin openbaar groen extra belicht is, vindt u ondermeer de onderstaande onderwerpen. Wilt u gratis een nummer ter inzage ontvangen of meer weten over de abonneringsmogelijkheden? Ga dan nu naar de Straatbeeld Informatiepagina. De gemeenschapstuin Als senior adviseur bij RadarAdvies ondersteunde Jacqueline van der Lubbe de gemeente Rucphen in 2006 bij het stimuleren van de re-integratie van langdurig uitkeringsgerechtigden. In diezelfde periode stelde de provincie Noord-Brabant een fonds beschikbaar voor projecten tegen armoede en sociaal isolement. Van der Lubbe, behalve adviseur op het gebied van sociale vraagstukken tevens zelfstandig tuinontwerper, kreeg een haast utopisch idee waarin haar beider beroepen zich verenigden: de gemeenschapstuin.   Burgerpanel adviseert gemeente Renkum over openbare verlichting Hoe donker mag het zijn? Met die vraag werden burgers van de gemeente Renkum in het voorjaar van 2009 opgeroepen om mee te denken over de openbare verlichting in delen van de gemeente. Gemeente Renkum ligt aan de rand van natuurgebied de Veluwe en veroorzaakt hinderlijke maar onvermijdelijke lichtuitstraling het natuurgebied in. De gemeente is zich daarvan bewust en wil door diverse maatregelen de lichthinder voor mens en dier terugdringen.   Sterrenhemel boven ArenA Boulevard Op de ArenA Boulevard in Amsterdam is, naar een ontwerp van architectenbureau Karres en Brand, een ambitieus ruimtelijk netwerk van spankabels met downlights gerealiseerd dat een sterrenhemel van lichtpunten symboliseert. Voor het leveren van de benodigde spankabels met bijbehorende accessoires ten behoeve van het verlichtingsweb werd Light Color Design B.V. (LCD) ingeschakeld.   Herinrichtig Machelendorp (België) In 2009 ging de prijs ‘Publieke Ruimte’ naar dorpskernherinrichting van Machelen-aan-de-Leie, in de Oost-Vlaamse gemeente Zulte.“Kwaliteitsvolle projecten hoeven niet steeds grootschalig en prestigieus te zijn”, zegt Jan Vilain van Steunpunt Straten. “Dat kwaliteit in de publieke ruimte ook voor kleinere gemeenten haalbaar is, bewijst de herinrichting van Machelendorp”.   En verder in dit nummer van Straatbeeld tientallen informatieve berichten over nieuwe producten, gerealiseerde projecten, columns, kort nieuws en meer. Verdeeld over de sectoren spelen, bestrating, groen, licht, meubilair en advies. Wilt u gratis een nummer ter inzage ontvangen of meer weten over de abonneringsmogelijkheden? Ga dan nu naar de Straatbeeld Informatiepagina.
Array

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Platform BuitenSpelen