Onduidelijkheid bij openbaar stellen schoolpleinen

donderdag 29 december 2011
timer 2 min
Veel onduidelijkheid bij openbaar stellen schoolpleinen Er bestaat bij onderwijsinstellingen nog veel onduidelijkheid over het openstellen van schoolpleinen in Gelderland. Dat is één van de conclusies van het onderzoek Openbare schoolpleinen van de Gelderse Sport Federatie (GSF).
Onduidelijkheid bij openbaar stellen schoolpleinen

 

Verantwoordelijkheid


Om te toetsen hoe gemeenten en scholen in Gelderland tegenover het openbaar maken van schoolpleinen staan, heeft de GSF eind 2010 onderzoek gedaan onder gemeenten, basisscholen, voortgezet onderwijsscholen en schoolbesturen in Gelderland. Met name bij scholen is niet bekend wat de mogelijkheden zijn van het openbaar maken van schoolpleinen. Ook is er bij zowel gemeenten als scholen veel onduidelijkheid over de verantwoordelijkheden wanneer het schoolplein openbaar wordt. Door deze in kaart te brengen en onduidelijkheden weg te nemen, hoopt de GSF dat meer scholen hun schoolplein in de toekomst openbaar maken.

Tekort


Ook in Gelderland is namelijk nog steeds een tekort aan speelruimte voor kinderen. Het openbaar maken van schoolpleinen is een relatief goedkope en gemakkelijke manier om speelruimte in de wijk te creëren. De GSF biedt gemeenten en onderwijsinstellingen ondersteuning bij het vinden van een creatieve oplossing voor beweeg- en speelruimte.

Lees hier de uitgebreide samenvatting van het onderzoek.

Het gehele onderzoek is op te vragen bij Catharina Mulders van de Gelderse Sport Federatie via catharina.mulders@gelderland-sport.nl.

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Onduidelijkheid bij openbaar stellen schoolpleinen